Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Moto3: Πέθανε ο Ντουπασκιέ μετά το τρομερό ατύχημα του Σαββάτου

Moto3: Πέθανε ο Ντουπασκιέ μετά το τρομερό ατύχημα του Σαββάτου

Στα τραυματά του υπέκυψε σήμερα (30/5) ο 19χρονος αναβάτης, Τζέισον Ντουπασκιέ, μετά την σφοδρή πτώση που είχε το Σάββατο (29/5) κξατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών του ιταλικού Γκραν Πρι για την κατηγορία Moto3. 

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού -και όχι μόνο- η είδηση για τον θάνατο του Τζέϊσον Ντουπασκιέ. Ο Ελβετός αναβάτης, απεβίωσε σήμερα (30/5) στο νοσοκομείο «Carregi» της Φλωρεντίας, όπου διεκομίσθη εχθές (29/5) μετά από το τραγικό -όπως απεδείχθη- δυστύχημα, που είχε κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών για το ιταλικό Gran Prix του Moto 3.

Moto3: Σοβαρό ατύχημα για Ντουπασκιέ – Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο

«Παρά τις προσπάθειες της ιατρικής ομάδας και όλων εκείνων, οι οποίοι συνέχεια φρόντιζαν τον Ελβετό οδηγό, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο Ντιπασκιέ υπέκυψε, δυστυχώς, στα τραύματα του», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο εκλιπών, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 19 ετών, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον θώρακα για αγγειακό πρόβλημα. Παρέμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπεία σε πολύ σοβαρή κατάσταση, αλλά η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, αποδείχθηκε μοιραία, καθώς τελικά, ο Ντιπασκιέ υπέκυψε στα τραύματα του, αφήνοντας φτωχότερη την οικογένεια του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό υλικό, που δείχνει μόνο το τέλος της πτώσης του και δηλώσεις από άλλους εμπλεκόμενους αναβάτες, ο νεαρός Ελβετός συγκρούσθηκε με τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα, πριν πέσει στην πίστα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρωί της Κυριακής (30/5) και κατά την διάρκεια της «προθέρμανσης» της κατηγορίας Moto 3, οι αναβάτες φορούσαν αυτοκόλλητα υπέρ του Ελβετού, στον οποίο ο Γάλλος, Φαμπιό Κουαρταράρο, αφιέρωσε την pole position που εξασφάλισε στο MotoGP.

Το μοιραίο ατύχημα του Ντουπασκιέ

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις