Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μπαρτζώκας: Το πρωτάθλημα δεν παίχτηκε στα ίσα

Μπαρτζώκας: Έιχα προτάσεις από Ούνιξ και Φενέρ ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Μπαρτζώκας: Έιχα προτάσεις από Ούνιξ και Φενέρ ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρωλίγκας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, επιβεβαίωσε τις προτάσεις των Ούνιξ και Φενερμπαχτσέ, μίλησε για τις μετεγγραφές που χρειάζεται ο Ολυμπιακός ενώ εξέφρασε και τα παράπονά του για το κλίμα που δημιουργήθηκε πριν τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για όλα. Για την παραμονή του Σπανούλη, το σχεδιασμό της νέας σεζόν, τους ψηλούς που χρειάζεται η ομάδα αλλά και για τα όσα έγιναν στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στον Sentra…

Μπαρτζώκας: Οσοι άφησαν να βρουν βήμα αυτοί που μίλησαν έτσι για το κατόρθωμά μας στο Λονδίνο είναι υπόλογοι στον ελληνικό αθλητισμό.

Για το αν το θέμα παραμονής του Σπανούλη είναι τυπικό: «Πιστεύω ότι απομένουν λεπτομέρειες για να είναι οριστικά και παίκτης του Ολυμπιακού. Πιο πολύ απομένουν διαδικαστικά θέματα. Ο Σπανούλης είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλός παίκτης για την συγκεκριμένη ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος εκτός του αναλαμβάνει έναν δύσκολο ρόλο όπως είναι αυτός του ηγέτη, έχει και έναν άλλο πολύ σημαντικό ρόλο. Επειδή οι περισσότεροι Ελληνες είναι μικροί σε ηλικία τους εμπνέει και τους καθοδηγεί. Συνεπώς για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι πολύ σημαντικός παίκτης».

Για την παραμονή των Σπανούλη και Διαμαντίδη στο ελληνικό μπάσκετ: «Είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να πω γενικότερο ότι πρέπει να αναλογιστούμε ότι από τα τελευταία πέντε final-4 τα τέσσερα τα έχουν κατακτήσει ελληνικές ομάδες και μάλιστα τα τρία σερί. Σκεφτείτε τι σκέφτονται για αυτό οι αντίπαλοί μας, οι Ρωσικές και οι Ισπανικές ομάδες. Ξεκινούν πάντα αυτή την εποχή ως πρωταθλητές στις μεταγραφές ξοδεύοντας πολλά και χρήματα και όταν πράγματα κρίνονται στα final-4 οι Ελληνες είναι αυτοί που σηκώνουν. Είναι λίγο υπερβολικό αυτό που λέω αλλά κάπως έτσι είναι. Αυτή η επιτυχία δεν είναι μόνο συναισθηματικό θέμα, αλλά φαίνεται ότι γίνεται σοβαρή δουλειά η οποία οδηγεί στην επιτυχία και τα τρόπαια».

Για τον Σπανούλη και πως «κινείται» μέσα στην ομάδα:
«Ολοι ξέρουν τι παίκτης είναι. Αυτό που δεν φαίνεται στους πολλούς είναι ότι ο Σπανούλης είναι φοβερά ανταγωνιστικός και μέσα στις προπονήσεις. Κάνει έξτρα πρόγραμμα δύο φορές την εβδομάδα ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα. Όταν ένας τέτοιος παίκτης προπονείται εξτρά μόνος του, φανταστείτε αυτό πόσο σημαντικό είναι για τους υπόλοιπους παίκτες να το βλέπουν. Είναι πολύ σημαντικό να το βλέπει και ένας προπονητής».

Για την κλήρωση της Ευρωλίγκα
: «Κατά τύχη εγώ και ο Βούισιτς ανοίγαμε τα μπαλάκια και δεν είχα το νου μου τόσο στο ποιοι ήταν η αντίπαλοι. Υπήρχαν γκρουπ δυνατών ομάδων, μέτριων ομάδων και λιγότερα δυνατών ομάδων. Κατά τη γνώμη όσες ομάδες μετέχουν στην Ευρωλίγκα είναι δυνατές και αξιόμαχες. Οι περισσότερες κλείνουν τώρα τα ρόστερ τους, συνεπώς δεν είναι δυνατό να έχουμε μια σαφή εικόνα. Πρέπει να βλέπεις και ταξίδια που θα κάνεις σε ένα τόσο μακρά διοργάνωση όπως είναι από πέρσι η Ευρωλίγκα, αν υπάρχει δηλαδή ανταπόκριση ή χρειάζεται δύο αεροπλάνα για να πας σε έναν προορισμό. Στην πρώτη φάση πιστεύω ότι όλες οι ομάδες θέλουν να δημιουργήσουν χαρακτήρα, να βρουν ομοιογένεια. Τα δύσκολα θα αρχίσουν στο Top-16. Εμείς θα είμαστε εκεί ούτως ή άλλως και θέλουμε να μπούμε σε μια καλή σειρά. Θα έχουμε αλλαγές στο ρόστερ, ωστόσο ο Ολυμπιακός και φέτος θα είναι πολύ δυνατός με οποιαδήποτε πρόσωπα. Τώρα που θα πάμε, αυτό θα το δούμε».

Για την κριτική που του ασκήθηκε πέρσι:
«Κάθε φορά συνέβαινε κάτι στην αρχή της χρονιάς το μετέτρεπαν σε τραγωδία. Τελικά όταν φτάσαμε στο final-4 εμείς ήμασταν οι πιο φορμαρισμένοι. Θυμάμαι μια φορά έγραφαν γιατί χάσαμε τη διαφορά με την Καχα Λαμποράλ. Λες και μπορούσαμε να κερδίσουμε όλα τα ματς. Θα έχει και αποτυχίες και ήττες οδυνηρές. Το θέμα είναι πως σηκώνεις το κεφάλι. Θα έχεις και αποτυχίες και ήττες. Αυτό που δείξαμε φέτος ήταν ο χαρακτήρας, έχοντας μάλιστα πολύ μεγάλες απουσίες. Είχαμε χάσει από τη Σιένα και λέγανε ότι θα είναι πολύ δύσκολα για να προκριθούμε και τελικά πήγαμε στο Τελ Αβίβ χωρίς το Λο και κερδίσαμε όπως και στη Σιένα χωρίς τον Πρίντεζη. Το θέμα είναι πως εκλαμβάνεις τα πράγματα σαν πρόκληση. Να έχεις καλή χημεία. Καλή ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα με τα νέα παιδιά σαν πρώτο χαρακτηριστικό. Οι παίκτες να είναι καλοί συμπαίκτες μεταξύ τους και καλοί χαρακτήρες».

Για το final-4 και τα δύο διαφορετικά πρόσωπα που έδειξε σε ημιτελικό με ΤΣΣΚΑ (χαμηλό σκορ) και Ρεάλ Μαδρίτης (υψηλό σκορ) ο Ολυμπιακός: «Δεν μπορώ να πω ότι στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ περίμενα ότι θα κρατούσαμε σε τόσο χαμηλό σκορ τον αντίπαλό μας. Οι παίκτες εκτέλεσαν κατά το γράμμα το πλάνο που είχαμε καταστρώσει, με μεγάλη επιτυχία στην άμυνα. Στον τελικό έτσι όπως διαμορφώθηκε το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο με τους 27 πόντους που δεχθήκαμε η μορφή άλλαξε. Από εκεί και μετά στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε ώστε να κερδίσουμε. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Μπορεί να παίξεις με την ίδια ομάδα τρεις μέρες μετά και η εικόνα του αγώνα να είναι εντελώς διαφορετική και να πήγαινε το ματς στους 60 πόντους αντί στους 100 που πήγε ο τελικός. Νομίζω ότι οι διαφορές με τις οποίες κερδίσαμε τα δύο παιχνίδια στο final-4 ήταν πράγμα σπάνιο και δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. »

Για τις προτάσεις που δέχθηκε από το εξωτερικό: «Δέχθηκα δύο προτάσεις, η μία από την Ούνιξ Καζάν και η άλλη από την Φενέρμπαχτσε. Η Ούνιξ δεν έπαιζε Ευρωλίγκα και η πρόταση της Φενέρ ήταν η πιο καλή, καθώς μιλάμε για έναν τεράστιο σύλλογο με φοβερές εγκαταστάσεις. Ηταν μια πάρα πολύ τιμητική πρόταση. Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι συχνές αλλαγές και δεν βάζω χρονικά όρια στις συνεργασίες μου. Για παράδειγμα στην Ολύμπια Λάρισας έμεινα για τρία χρόνια και θα έμενα για δέκα αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά προβλήματα. Δένομαι με τους ανθρώπους και καταλαβαίνετε πόσο δέθηκα με τον Ολυμπιακό ειδικά μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε. Το να δουλέψεις στο εξωτερικό δεν έχει να κάνει μόνο με την κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά με την μιζέρια και τον τρόπο που σκεφτόμαστε στην χώρα μας. Αυτό με ενοχλεί στην Ελλάδα».

Για την συνεργασία του με τους αδελφούς Αγγελόπουλους: «Στον Ολυμπιακό έχω εξαιρετική συνεργασία με όλους τους ανθρώπους που υπάρχουν στην ομάδα και ειδικά με τους προέδρους. Με υποστήριξαν πάρα πολύ ειδικά όταν υπήρχαν δύσκολες καταστάσεις μετά από ήττες και κριτικές. Ελεγαν γιατί κάθομαι και σηκώνομαι στον πάγκο, γιατί μιλάω λίγο στα τάιμ άουτ κτλ. Οι κύριοι Αγγελόπουλου με στήριξαν απόλυτα γιατί πίστεψαν σε αυτό που κάναμε. Ετσι από την πλευρά μου δεν υπήρχε περίπτωση να μην τους ανταποδώσω».

Για το πόσες μεταγραφές θέλει ακόμη ο Ολυμπιακός προκειμένου να ολοκληρώσει το ρόστερ του: «Σίγουρα δύο ψηλούς και στη συνέχεια ίσως εξετάσουμε το σενάριο για έναν περιφερειακό, μόνο και μόνο για τον μεγάλο αριθμό παιχνιδιών που υπάρχουν στην Ευρωλίγκα και του νέου τρόπου που διεξάγεται από πέρσι. Εχουμε Πέτγουεϊ, Σίμονς, Πρίντεζη, Μαυροειδή ο οποίος θα γυρίσει από τραυματισμό, θέλουμε δύο ακόμη ψηλούς. Στους περιφερειακούς έχουμε Σπανούλη, Λο, Σλούκα, Κατσίβελη, Παπανικολάου, Περπέρογλου και θα δούμε μήπως πάρουμε έναν ακόμη στη θέση του Γκετσεβίτσιους που αποχώρησε. Προτεραιότητα ωστόσο είναι ο ψηλοί».

Για το αν αισθάνεται πικρία διότι ο Κάιλ Χάινς προτίμησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Καθόλου δεν με στενοχώρησε συναισθηματικά. Μιλάμε για τη ζωή ενός ανθρώπου που δεν είναι Ελληνας και που ήθελε να επιλέξει το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Οσο ήταν στην ομάδα ήταν 100% σωστός σε κάθε αγώνα και σε κάθε προπόνηση και συμπεριφερόταν με εξαιρετικό τρόπο στους συμπαίκτες του. Του εύχομαι λοιπόν καλή τύχη. Ίσως ο χειρισμός του μάνατζερ του ο οποίος είναι γνωστός για τις μεθόδους του, μπορεί να άφησε απορίες. Η ζωή όμως συνεχίζεται και εμείς θέλουμε να μείνουμε σε υψηλό επίπεδο».

Για την απώλεια του πρωταθλήματος: «Όταν τελείωσε το final-4 η αποδοχή του κατορθώματος από όλη την Ευρώπη ήταν τόσο μεγάλη που ήταν δύσκολο να το διαχειριστείς. Λέχθηκε ότι η ΤΣΣΚΑ έκανε πρόταση σε Σπανούλη και Χάινς ανάμεσα στον ημιτελικό και τον τελικό του final-4. Αυτό που είπα στον Παπανικολάου είναι ότι «έχεις κερδίσει δύο Ευρωλίγκες σαν πρωταγωνιστής και ο Γκάλης δεν έχει κερδίσει καμία». Δεν είναι εύκολα να τα διαχειριστείς όλα αυτά παίζοντας μάλιστα και 75 ματς.
 
Στους τελικούς παίξαμε χωρίς κάποιους πολύ σημαντικούς παίκτες όπως οι Μάντζαρης και Λο, έχοντας αδειάσει. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε πολύ μεγάλο κίνητρο, ενώ κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς να έχει τελειώσει ο τρίτος τελικός. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αν παιζόταν και το υπόλοιπο του ματς θα χάναμε. Το Μαϊάμι έχανε και με τρίποντο του Άλεν κέρδισε το παιχνίδι. Θα ήταν αλλιώς αν μειώναμε τη σειρά σε 2-1 γιατί θα πηγαίναμε στο ΟΑΚΑ με άλλη ψυχολογία να διεκδικήσουμε τη νίκη. Δεν τελείωσε το ματς και φαίνεται κάτι αποτυχημένο, αλλά κανείς δεν το λέει αυτό. Οι άνθρωποι που δεν έβγαιναν από το γήπεδο την αδίκησαν 100%. Και το βρίσκω όχι απλά ατυχές, αλλά ανήθικο. Επίσης αυτά που συνέβησαν μέχρι να πάμε στους τελικούς ήταν απαράδεκτα.
 
Οσοι άφησαν να βρουν βήμα αυτοί που μίλησαν έτσι για το κατόρθωμά μας στο Λονδίνο είναι υπόλογοι στον ελληνικό αθλητισμό. Λένε για το ντόπινγκ. Όταν μας έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι ντόπινγκ, από την WADA πριν το final-4 σε τρεις παίκτες μας, όταν έγιναν στον ημιτελικό και τον τελικό σε τρεις παίκτες και στις σειρές με Πάτρα και Ρέθυμνο σε άλλους τρεις παίκτες. Όταν αφήνεις να πλανάται κάτι τέτοιο ουσιαστικά τι κανεις; Οτιδήποτε καλό πάει να δημιουργηθεί σε ομαδικό επίπεδο όχι μόνο πρέπει να το αμφισβητήσουμε, πρέπει να το αποδημήσουμε κιόλας. Οι τραμπουκισμοί στο ημίχρονο κατά των διαιτητών και που είναι πράγματα επίσημα αφού γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα, δεν είναι νορμάλ πράγματα και δεν είναι σωστά.
Εγιναν πολλά πράγματα και το ξέσπασμα του κόσμου όπως γίνεται είναι αποτέλεσμα κάποιων πραγμάτων που έγιναν σε όλη τη σειρά. Εγώ πρώτος έδωσα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό σε παίκτες και προπονητές για την προσπάθεια που έκαναν. Όμως οι τελικοί δεν παίχθηκαν επί ίσοις όροις. Δεν είναι δουλειά μου να το κρίνω γιατί δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, αλλά είναι δουλειά των αρμοδίων που δεν προστατεύουν κάποιες προσπάθειες που γίνονται και δεν ξέρω γιατί».

Μεγάλη οικονομική διαφορά για Ντέιβις μεταξύ Ολυμπιακού και Κίμκι

Ξεχνάει Σπανούλη και πάει για Τεόντοσιτς η Μπαρτσελόνα

Επιστρέφει στα γήπεδα ο Βασιλόπουλος!

Έρχεται ο Ραζνάτοβιτς για το τελικό deal

“Κανένα ενδιαφέρον για Σόφο”

Greek team – Θέλει και Σχορτσιανίτη η Ούνιξ!

Έτοιμος για την επιστροφή του στην Μακάμπι ο Σχορτσιανίτης

Ομπράντοβιτς: Ήταν δύσκολο να δουλέψω μετά τον Παναθηναϊκό

“Η Μπαρτσελόνα λέει αντίο στον Σπανούλη”

Σπανούλης: Είμαι πολύ κοντά στο να μείνω στον Ολυμπιακό

Μένει στον Ολυμπιακό ο Περπέρογλου!

Ναβάρο καλεί Σπανούλη στην Μπαρτσελόνα

Παρελθόν απ΄τον Παναθηναϊκό ο Σχορτσιανίτης!

Το πρόγραμμα των “αιωνίων” στην Ευρωλίγκα

Δείτε εδώ όλους τους ομίλους


Αιχμές Αγγελόπουλου για Γιαννακόπουλο και στοίχημα!

Επίσημα για δύο χρόνια στον Ολυμπιακό ο Λο!

“Έχει πιθανότητες για Σπανούλη η Μπαρτσελόνα” – Επιβεβαίωση για Λο

Ο Ομπράντοβιτς καλεί Μαυροκεφαλίδη στην Φενερμπαχτσέ

Ανακοίνωσε τον Ομπράντοβιτς η Φενέρμπαχτσε!

Σίμονς τριετίας στον Ολυμπιακό – “Έρχομαι για την… βρώμικη δουλειά”

Μπαρτζώκας: Εξαιρετική πρόταση η Φενέρ, αλλά ποιος φεύγει απ’τον Ολυμπιακό;

Στον Ολυμπιακό ο Σίμονς (VIDEO) – Θα αντικαταστήσει τον Σερμαντίνι

Δ. Γιαννακόπουλος: Ο Ιτούδης φταίει που έφυγε ο Ομπράντοβιτς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε