Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΕΟΚ, ΚΟΕ, ΕΟΠΕ και ΟΧΕ ευχαρίστησαν με κοινή δήλωση τον Λευτέρη Αυγενάκη για τα λεφτά από το στοίχημα

ΕΟΚ, ΚΟΕ, ΕΟΠΕ και ΟΧΕ ευχαρίστησαν με κοινή δήλωση τον Λευτέρη Αυγενάκη για τα λεφτά από το στοίχημα

Με κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Κολύμβησης και Χειροσφαίρισης χαιρετίζουν τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσω της φορολογίας των κερδών από το στοίχημα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μετά από χρόνια η Πολιτεία σκύβει πάνω από το πρόβλημα και αναζητά τρόπους προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.

Οι τέσσερις Ομοσπονδίες αναφέρουν ότι θα προτείνουν μικρές τροποποιήσεις στην υπάρχουσα ΚΥΑ σε ότι αφορά στην κατανομή των χρημάτων, ώστε μέσα από αυτές να ωφεληθούν ακόμη περισσότερο όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι Ομοσπονδίες Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Κολύμβησης και Χειροσφαίρισης, είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να δηλώσουμε ότι, μετά από μια δύσκολη περίοδο γεμάτη δοκιμασίες, ξημερώνει μια καλύτερη ημέρα για τον αθλητισμό, βάσει των εξαγγελιών του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσω της φορολογίας των κερδών από το στοίχημα.

Το κύτταρο του αθλητισμού, το ερασιτεχνικό σωματείο, καθημερινά δίνει έναν αγώνα επιβίωσης, με μόνο όπλο στη φαρέτρα του, τη θέληση των εθελοντών παραγόντων να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συγκρότηση και ανάπτυξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς των νέων παιδιών και των αθλητών των σωματείων τους.

Ο αθλητισμός, μέσο κοινωνικοποίησης, κοινωνική αναγκαιότητα και θεμελιώδες δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους, τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Κράτους.

Μας γεμίζει όλους χαρά, λοιπόν, που μετά από αρκετά χρόνια βλέπουμε την Πολιτεία να σκύβει πάνω από το πρόβλημα και να αναζητά τρόπους να βελτιώσει την κατάσταση.

Οι τέσσερες προαναφερθείσες Ομοσπονδίες, σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία μεταξύ μας, εκπροσωπώντας τα χιλιάδες σωματεία μας και τις εκατοντάδες χιλιάδες αθλήτριες και αθλητές μας, αναμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τη σχετική επιχορήγηση των δραστηριοτήτων των μελών μας, ειδικά σε μια εποχή που τίθεται ξεκάθαρο θέμα βιωσιμότητας πολλών εξ αυτών.

Παράλληλα, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι η Πολιτεία στέκεται αρωγός στον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Επιπρόσθετα, στο ήδη θετικό περιβάλλον για τα αθλήματα μας, που διαμορφώνουν οι πρωτοβουλίες του Υφυπουργού Αθλητισμού, σκοπεύουμε να προτείνουμε μικρές τροποποιήσεις στην υπάρχουσα ΚΥΑ σε ότι αφορά στην κατανομή των χρημάτων, ώστε μέσα από αυτές να ωφεληθούν ακόμη περισσότερο όλοι οι εμπλεκόμενοι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις