Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Γήπεδο Παναθηναϊκού: ‘Έρχονται ανακοινώσεις από Μπακογιάννη – Έτοιμη η χρηματοδότηση 150-200 εκατ.

Γήπεδο Παναθηναϊκού: ‘Έρχονται ανακοινώσεις από Μπακογιάννη – Έτοιμη η χρηματοδότηση 150-200 εκατ.
Intime

Ευχάριστα νέα φαίνεται πως θα έχουν μέχρι το τέλος του μήνα οι φίλοι του Παναθηναϊκό, όσον αφορά το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» στις περιοχές του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τη λύση του γηπεδικού ζητήματος του συλλόγου.

Ο Κώστας Μπακογιάνης είχε τονίσει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού στο τέλος του καλοκαιριού και όλα δείχνουν πως -έστω και με μικρή καθυστέρηση- κάτι τέτοιο θα γίνει.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στον “αέρα” του “Sport FM 94,6”, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος θα μεταφέρει με κάθε λεπτομέρεια το πώς, πότε και υπό ποία μορφή θα στεγαστούν όλα τα τμήματα του “τριφυλλιού” (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Ερασιτέχνης) σε μία «Παναθηναϊκή Πολιτεία», που θα ανεγερθεί στην περιοχή του Βοτανικού.

Το συνολικό κόστος των γηπεδικών εγκαταστάσεων (ποδοσφαιρικό γήπεδο, γήπεδο μπάσκετ, εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μουσείο Παναθηναϊκού, κτιριακές εγκαταστάσεις) αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 με 170 εκατ. ευρώ. Χρήματα, που όπως υποστηρίζουν πηγές από το δήμο Αθηναίων, έχουν ήδη διασφαλιστεί.

Το χρηματοδοτικό φαίνεται πως πλέον έχει εξασφαλιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά μέσω ενός “πακέτου”, που προέρχεται από ευρωπαϊκά κι εθνικά ταμεία, αλλά και την Περιφέρεια. Στο πρότζεκτ της “Διπλής Ανάπλασης θα “συμμετάσχουν” εκτός των άλλων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δύο ελληνικές τράπεζες κι άλλες ευρωπαϊκές πηγές, μέσω προβλεπόμενων προγραμμάτων.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΑΠΕ, έχουν ήδη εγκριθεί 17 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για υποστηρικτικά έργα, πέριξ κι εντός των εγκαταστάσεων που αφορούν δρόμους, αποχετεύσεις και λοιπές υποδομές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το μπασκετικό γήπεδο του Παναθηναϊκού φαίνεται πως θα προταθεί να πάει στο όμορο οικόπεδο που εφάπτεται με το ημιτελές εμπορικό κέντρο (πρώην ιδιοκτησίας Μπάμπη Βωβού, το οποίο έχει περάσει πλέον στις τράπεζες) και είναι σε πολύ μικρή απόσταση από τη στάση Μετρό “Ελαιώνας” (δεν θα αναμορφωθεί το Προεδρικό Διάταγμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή).

Μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα όσα αφορούν το συγκεκριμένο οικόπεδο (ιδιοκτησιακό και πιθανές προσφυγές) το ποδοσφαιρικό γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα ξεκινήσουν, ενώ η “πράσινη” ΚΑΕ θα χρησιμοποιεί το μπασκετικό του ΟΑΚΑ με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους και δυνατότητα εμπορικών χρήσεων.

Έτερη σημαντική παράμετρος, που αφορά αυτή τη φορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο: Από τη στιγμή που δεν θα «μπει» πλέον στη «Διπλή Ανάπλαση» το μπασκετικό γήπεδο και δεν θα «συμπιεστεί» όλο το σχέδιο των εγκαταστάσεων, το γήπεδο ποδοσφαίρου από τη χωρητικότητα των 30.500 θέσεων που είχε προβλεφθεί στα καλοκαιρινά σχέδια των αρχιτεκτονικών γραφείων που είχαν αναλάβει τη χωροθέτηση των γηπέδων, προβλέπεται να «ανέβει» στις 35.000 θέσεις.

Όλα πλέον δείχνουν να μπαίνουν στην τελική ευθεία. Κι απ’ τη στιγμή που η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες, αναμένεται λίαν συντόμως νέος κύκλος ενημέρωσης προς ΠΑΕ, ΚΑΕ κι Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Πληροφορίες: ΑΠΕ και Sport FM 94,6

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις