Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Ουτρέχτη πρότεινε να κριθεί το Κύπελλο Ολλανδία στα πέναλτι – Αρνητική η ομοσπονδία

Η Ουτρέχτη πρότεινε να κριθεί το Κύπελλο Ολλανδία στα πέναλτι – Αρνητική η ομοσπονδία

Η ολλανδική ομοσπονδία δεν μπήκε καν στον κόπο να συζητήσει την πρόταση της Ουτρέχτης να κριθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ολλανδίας στα πέναλτι, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του αθλήματος.

Η ομοσπονδία της χώρας διέκοψε το πρωτάθλημα, ωστόσο η Ουτρέχτη αντιδρά και προσπαθεί μέσω δικαστηρίων να κερδίσει το δικαίωμα να παίξει τον τελικό του κυπέλλου στο οποίο είχε προκριθεί μαζί με τη Φέγενορντ.

Μέσω αυτού του αγώνα θα πάλευε για την έξοδό της στην Ευρώπη, καθώς με τη διακοπή του πρωταθλήματος έμεινε στην έκτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω από την πέμπτη Βίλεμ με την οποία θα ισοβαθμούσε σε περίπτωση νίκης στο ματς που χρωστούσε. Θα υπερτερούσε μάλιστα και θα κέρδιζε έτσι το τελευταίο εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

“Υπάρχει μια λύση, να παιχτεί ο τελικός του κυπέλλου απευθείας στα πέναλτι. Αν υπάρχει μια κατάσταση στην οποία θα δούμε τις απαιτούμενες αποστάσεις, αυτή είναι η διαδικασία των πέναλτι”, δήλωσε ο δικηγόρος Μπένζι Λουνστάιν, αλλά η ομοσπονδία, μέσω διαρροών, απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, θεωρώντας πως αποτελεί υποβάθμιση του θεσμού του κυπέλλου, αλλά και γενικότερα του αθλήματος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις