Ο Αστέρας Τρίπολης δικαιώθηκε στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και πήρε τη θέση του Λεβαδειακού στη League Phase του Superbet Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο λόγος για τον οποίο ο Αστέρας Τρίπολης κατέθεσε και κέρδισε την ένσταση είναι η συμμετοχή του Μόουζες Ντέβιντ Κομπνάν ως αλλαγή στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό για το Suberbet Κύπελλο Ελλάδας, μιας και ο αθλητής δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το ματς των προκριματικών της διοργάνωσης κατακυρώθηκε με σκορ 3-0 υπέρ των Αρκάδων με τους Βοιωτούς να μένουν εκτός League Phase και να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 8.000 ευρώ.
Η ανακοίνωση της επιτροπής Εφέσεων
«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση: Δέχτηκε, κατά πλειοψηφία, την από 20-08-2026 ένσταση της εκκαλούσας Π.Α.Ε. με την επωνυμία ΑΓΣ Αστέρας Τρίπολης. Επέβαλε σε βάρος της καθ’ ης η ένσταση Π.Α.Ε. με την επωνυμία Α.Π.Ο. Λεβαδειακός, τις ακόλουθες ποινές: α) απώλεια του αγώνα που διεξήχθη την 18-08-2026 μεταξύ των ομάδων των διαδίκων, με τέρματα 0-3 και β) χρηματική ποινή ύψους 8.000 ευρώ.
Εξαφάνισε την εκκαλούμενη απόφαση, με αριθμό 538/2026, της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο».