Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή για τρανσφοβική ανάρτηση

Ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή για τρανσφοβική ανάρτηση
ΦΩΤΟ intime

Ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή για μία τρανσφοβική ανάρτηση που είχε κάνει το 2017 στα social media.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος σε δική του ανάρτηση στο Facebook, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε μηνυθεί από την πρόεδρο του Σωματείου Διεμφυλικών και η υπόθεσή του εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Η ανάρτηση του Βασίλη Σωτηρόπουλου

«Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παλαίμαχος αθλητής για τρανσφοβική ανάρτηση του το 2017 κατά το χρόνο που συζητούσε η Βουλή το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου με την οποία διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε και σε 7 μήνες με αναστολή έτερο πρόσωπο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Την μήνυση είχε υποβάλει η αείμνηστη Marina Galanou ως πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών. Δεν πρόλαβε να δει την δικαίωση της. Ήμουν δικηγόρος της και τότε και σήμερα.

Συγκλονιστικοί μάρτυρες στο ακροατήριο ο Thanos Vessis, σύντροφος της Μαρίνας και εκδότης του Πολύχρωμου Πλανήτη, η Parvy Palmou ψυχοθεραπεύτρια του ΣΥΔ και φυσικά η Άννα Απέργη, πρόεδρος του ΣΥΔ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι η πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 όπως τροποποιήθηκε το 2014 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις