Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Οριστική διακοπή της σεζόν στη Volley League γυναικών

Οριστική διακοπή της σεζόν στη Volley League γυναικών
ΦΩΤΟ Intime

Την απόφαση να ματαιωθεί οριστικά η σεζόν 2020-21 στη Volley League γυναικών πήρε η ΕΟΠΕ λόγω του κορονοϊού και των χρονικών περιθωρίων που στενεύουν.

Χωρίς συνέχεια και χωρίς πρωταθλήτρια ομάδα η φετινή σεζόν στη Volley League των γυναικών. Η ΕΟΠΕ ανακοίνωε πως το πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωθεί και προανήγγειλε πως θα γίνει προσπάθεια για την διεξαγωγή μία διοργάνωσης τύπου League Cup.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Η Ομοσπονδία έλαβε αυτή την απόφαση λόγω:

1. Της απαγόρευσης έως και τις 18 Μαρτίου από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι στον COVID-19 την διεξαγωγή αγώνων της Volley League Γυναικών.

2. Της έλλειψης χρόνου ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, δεδομένου, ότι, με βάση την απόφαση της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, λόγω των προκριματικών αγώνων των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών και την έναρξη της προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων στις 20 Απριλίου, τα Εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 18 Απριλίου.

3. Την πιθανή αναβολή έστω και ενός αγώνα λόγω κρούσματος κορονοϊού

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, σε συνεργασία με τα σωματεία της Volley League Γυναικών, θα κάνει προσπάθειες διεξαγωγής μίας διοργάνωσης «League Cup» για να ολοκληρωθεί η σεζόν με θετικό πρόσημο.

«Η πανδημία μας έχει επιβάλει ως προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας. Τόσο για τη σημερινή διοίκηση, όσο και για τη νέα που θα προκύψει από τις εκλογές της 27ης Μαρτίου η αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι η μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος.

«Δεσμεύομαι να συνεχίσουμε τη μάχη και από κοινού με την αθλητική ηγεσία, τους υγειονομικούς εκπροσώπους και τους παράγοντες των σωματείων να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο το άθλημα μας και την κοινότητα του βόλεϊ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις