Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Προκριματικά Euro 2024: Ανατροπή για την Τουρκία στην Αρμενία, πέντε γκολ η Ελβετία στην Λευκορωσία

Προκριματικά Euro 2024: Ανατροπή για την Τουρκία στην Αρμενία, πέντε γκολ η Ελβετία στην Λευκορωσία
Reuters

Δύσκολη νίκη με ανατροπή για την Τουρκία στην έδρα της Αρμενίας (2-1) στην πρεμιέρα των δυο ομάδων στα προκριματικά του Euro 2024. Μεγάλη νίκη για την Ελβετία στην έδρα της Λευκορωσίας (5-0). Στο 1-1 έμεινε το Ισραήλ – Κόσοβο.

Η Αρμενία σημείωσε το πρώτο γκολ της ιστορίας της απέναντι στην Τουρκία, προηγήθηκε μέσα στο Γερεβάν με το αυτογκόλ του Καμπάκ, αλλά η ομάδα του Στέφαν Κουντς έκανε την ανατροπή (1-2) και πήρε τη νίκη στο πρώτο ματς των δυο ομάδων στα προκριματικά του Euro 2024, για τον 4ο όμιλο.

Πρωταγωνιστής των γειτόνων ήταν ο 24χρονος επιθετικός της Γαλατασαράι Κερέμ Ακτούρκογλου, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 46′ και στο 64΄ πέτυχε το «χρυσό» γκολ της νίκης για το συγκρότημα του Στέφαν Κουντς.

Στο «Μπλούμφιλντ» του Τελ Αβίβ και για τον 9ο όμιλο, το Κόσοβο κατάφερε ν΄ αποσπάσει ισοπαλία από το Ισραήλ, με σκορ 1-1. Το αυτογκόλ του Ντάσα στο 36΄ έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενώ στο 54΄ ο Πέρετς «έσωσε την παρτίδα» για τους γηπεδούχους.

Για τον ίδιο όμιλο, η Ελβετία διέλυσε με σκορ 5-0 τους Λευκορώσους, ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Euro του 2024!

Ο 31χρονος μέσος της Λουγκάνο, Ρενάτο Στέφεν, “καθάρισε” το ματς για τους φιλοξενούμενους, σημειώνοντας χατ-τρικ (το τρίτο για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις