Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Πυρηνικοί επιστήμονες θα… σφυρίξουν στο ντέρμπι των αιώνιων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Είναι σίγουρο τελικά, μας ψεκάζουν!!! Δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά ισχυρισμοί και καταγγελίες αθλητικού σωματείου που προκαλούν τα παρακάτω μέτρα ασφάλειας ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Το ποδοσφαιρικό, κατά τα άλλα, ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟ και Ολυμπιακού, που θα έπρεπε να παίζεται στις οριοθετημένες γραμμές ενός γηπέδου και για 90΄, θα διεξαχθεί με την «έγκριση» και την συνεχή επιτήρηση συνεργείων του ΥΠΕΚΑ και του Δημόκριτου…

Δεν είναι αστείο, ούτε ανέκδοτο, όπως αρχικά το είχε εκλάβει ο υπογράφων. Κι όμως θα χρειαστούν… πυρηνικοί επιστήμονες «ασφαλείας» προκειμένου 22 ποδοσφαιριστές να κλωτσούν μια μπάλα! Επιχειρώντας να καταγράψουμε ρεπορτάζ για τα μέτρα ασφαλείας διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα, επικεφαλής αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, μας αποκάλυψε αυτή την απίθανη εκδοχή «ασφάλειας».

Με την παράδοση του γηπέδου από τον ΠΑΟ, στην Ελληνική Αστυνομία για τους απαραίτητους ελέγχους και την ανάπτυξη των μέτρων ασφάλειας, το μεσημέρι του Σαββάτου, θα βρεθούν εκεί συνεργεία επιστημόνων του ΥΠΕΚΑ και του Δημόκριτου, τα οποία θα εγκαταστήσουν αισθητήρες, μετρητές και φορητούς υπολογιστές στα αποδυτήρια του γηπέδου και στις εσωτερικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να μετρούν συνεχώς τα στοιχεία του… ατμοσφαιρικού αέρα. Για τις σχετικές μετρήσεις θα ενημερώνονται διαρκώς επικεφαλής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να τις αξιολογούν και να κρίνουν αν τίθεται θέμα συνέχισης ή διακοπής διεξαγωγής του αγώνα.

Πως προκαλούνται όμως όλες αυτές οι ευτράπελες, παράλογες έως και γραφικές κινήσεις;

Κάποιοι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού σωματείου του Πανθρακικού, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, μετά τον αγώνα που είχαν με τον ΠΑΟ, στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, τον οποίο σημειώνεται ότι κέρδισαν, ανέφεραν ότι στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων υπήρχε έντονη οσμή, από νέφτι όπως εκτιμούσαν, η οποία εκλυόταν από τους αεραγωγούς. Αυτή η οσμή τους προκαλούσε δυσκολία στην αναπνοή, λιποθυμική τάση, πιθανή απώλεια αισθήσεων και δυσάρεστη παραμονή στον συγκεκριμένο χώρο.

Αυτές οι αναφορές, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, έγιναν «σημαία» αντίδρασης υψηλόβαθμων στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι οποίοι τις επικαλέστηκαν σοβαρά και απαίτησαν την λήψη των απαραίτητων μέτρων. Οι ευθύνες έπεσαν για ακόμη μία φορά στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία για να αποκλείσει και αυτό το «φανταστικό»-απομακρυσμένο ενδεχόμενο απευθύνθηκε στο αρμόδιο υπουργείο για την αποστολή ειδικών συνεργείων, προκειμένου να ανιχνευθούν ή όχι τα «νευροπαραλυτικά αέρια». Τα συνεργεία θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και στη συνέχεια θα παραδώσουν τις μετρήσεις στους αρμοδίους «ανεξαρτήτως ποδοσφαιρικού αποτελέσματος». Σε ερώτηση προς αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ αν είναι απαραίτητη αυτή η «καινοτομία» ασφαλείας, απάντησαν «πως σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού, και ανάδειξης αυτών των καταγγελιών υπάρχει κίνδυνος έντασης ανάμεσα στους οπαδούς. Είμαστε αναγκασμένοι να αποκλείσουμε και αυτό το ενδεχόμενο».

Κατά τα άλλα, στα απολύτως αστυνομικά, το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, στελέχη της Σούπερ Λιγκ και εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού. Εκπρόσωποι του Ολυμπιακού δεν συμμετείχαν επικαλούμενοι το ματς κυπέλου με τον Φωκικό, κάτι που δεν έκαναν αυτοί του Παναθηναϊκού παρότι και εκείνοι έπαιζαν με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Στην υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας θα συμμετάσχουν περίπου 1.500 αστυνομικοί, ενώ με εντολή της αστυνομίας θα μείνουν κενά 319 καθίσματα δίπλα από τις θέσεις των επισήμων και εξόδου των ομάδων στο γήπεδο, κάτι για το οποίο εξέφρασαν τις αντιρήσεις τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΟ. Πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού θα «εγκατασταθεί» μία διμοιρία των ΜΑΤ. «Πονοκέφαλος» των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι η μετακίνηση της ομάδας του Ολυμπιακού, με τον σχεδιασμό εναλλακτικών διαδρομών και προσέγγισης στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας. Εξελίσσεται σε «ημικρανία» όταν πρέπει να λάβουν μέτρα και για τον αγώνα γυναικείου βόλει ανάμεσα σε ΠΑΟ-ΑΕΚ, τον οποίο κάποιοι προγραμμάτισαν να γίνει στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, στο γήπεδο του Πανελληνίου.

Ας «ψεκαστούμε» με ακόμη μία δόση υπομονής για την αντιμετώπιση της αλόγιστης παράνοιας, με την ελπίδα να αποζημιωθούμε από το ποδοσφαιρικό θέαμα. Μην απορούμε όμως γιατί μας έχει «κατσικωθεί» η Τρόικα…
Διαβάστε επίσης:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε