Σάββατο, 27 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης: Τα ανεπανάληπτα ρεκόρ των «μερένχες» στο Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης: Τα ανεπανάληπτα ρεκόρ των «μερένχες» στο Champions League

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 2-0 την Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League, με τους «μερένχες» να κατακτούν το 15ο τρόπαιο της ιστορίας τους και παράλληλά να σημειώνουν ορισμένα ιστορικά ρεκόρ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι η κάτοχος του Champions League για τη σεζόν 2023/24, με την «βασίλισσα» η οποία έχει κάνει την διοργάνωση συνώνυμο με το όνομα της να φτάνει σε σπουδαία ρεκόρ.

Συγκεκριμένα ο αρχιτέκτονας της ομάδας Κάρλο Αντσελότι έφτασε τις πέντε κατακτήσεις σε έξι τελικούς ως προπονητής στο Champions League και έγραψε ιστορία.

Ο Ιταλός έχει κερδίσει το τρόπαιο το 2003 και το 2007 με την Μίλαν, καθώς και το 2014, 2022 και 2024 με την Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας χάσει σε τελικό μόνο το 2005 απέναντι στην Λίβερπουλ.

Παράλληλα τέσσερεις ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασαν τις έξι κατακτήσεις και ισοφάρισαν το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Φρανθίσκο Χέντο.

Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος, Ντάνι Καρβαχάλ και Νάτσο έχουν πλέον από έξι τρόπαιο και φιγουράρουν στην κορυφή με τους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Με εξαίρεση τον Τόνι Κρος που έχει ένα τίτλο με την Μπάγερν Μονάχου, οι υπόλοιποι τα έχουν καταφέρει με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρεάλ Μαδρίτης με τα 15 τρόπαια που έχει πλέον, μετρά περισσότερες από τις διπλάσιες κατακτήσεις της δεύτερης στην σχετική λίστα Μίλαν, η οποία έχει επτά.

Το ακόμα πιο ακραίο στατιστικό αφορά το γεγονός ότι οι «μπλάνκος» έχουν 15 Champions League σε 18 τελικούς, με την ομάδα της Μαδρίτης να έχει χάσει για τελευταία φορά σε τελικό της διοργάνωσης το μακρινό 1981, όταν και είχε ηττηθεί με σκορ 1-0 από την Λίβερπουλ.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις