Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Το απόλυτο ρεκόρ και η αποχώρηση!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είχε τονίσει μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τη Γερμανία στο Euro 2016 πως θα αποχωρήσει από τη δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018,

Ο πολύπειρος Ιταλός τερματοφύλακας, ο οποίος θα γίνει 39 χρονών τον Ιανουάριο, παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα “Equipe”, εκφράζοντας για ακόμα μία φορά την επιθυμία του να αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας και να φτάσει το απόλυτο ρεκόρ των έξι συμμετοχών σε Παγκόσμια Κύπελλα.

«Αν πετύχω τον στόχο ενός έκτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Κι αυτός είναι ο τελευταίος μου στόχος. Δεν θα με ενδιέφερε να αγωνιστώ για 1-2 χρόνια μετά από αυτό”, τόνισε χαρακτηριστικά ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, ο οποίος μοιράζεται ως τώρα το ρεκόρ των πέντε Μουντιάλ με τον Μεξικανό Αντόνιο Καρμπαχάλ και τον Γερμανό Λόταρ Ματέους.

Ο Μπουφόν, που θα έχει συμπληρώσει τα 40 του χρόνια το καλοκαίρι του 2018, έχει καταγράψει συνολικά 167 συμμετοχές με τη “σκουάντρα ατζούρα” και μοιράζεται το σχετικό ευρωπαϊκό ρεκόρ με τον Ίκερ Κασίγιας.

Αν τα καταφέρει τελικά, θα καταγράψει κι άλλο ένα… ιστορικό κατόρθωμα! Ο θρυλικός τερματοφύλακας Ντίνο Τζοφ, επίσης της Γιουβέντους, αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 1982 σε ηλικία 40 ετών και 4 μηνών και μάλιστα ως αρχηγός της Ιταλίας είχε σηκώσει τότε το τρόπαιο. Αν ο -γεννηθείς το 1978- Μπουφόν καταφέρει να φτάσει και να παίξει στο Μουντιάλ της Ρωσίας, τότε θα έχει ξεπεράσει τον Τζoφ και θα είναι ο γηραιότερος κατά ένα μήνα (40 ετών και 5 μηνών).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε