Αθλητικά

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 90-105: Πήρε τον ισπανικό εμφύλιο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Final Four της Euroleague

Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό της Κυριακής
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στον ισπανικό εμφύλιο στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four της Euroleague. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο επικράτησε άνετα της Βαλένθια με 105-90 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (24/5/2026), όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σ’ ακόμα ένα παιχνίδι που κρίνει τίτλο.

Δείτε το Live του αγώνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να αγωνίστηκε χωρίς καθαρό ψηλό, λόγω των απουσιών των Ταβάρες και Λεν, ωστόσο ήταν εντυπωσιακή στην επίθεση και έφτασε με σχετική άνεση στην τελική επικράτηση.

Οι Μαδριλένοι δεν μπόρεσαν, πάντως, να χαρούν όσο θα ήθελαν την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής, καθώς έχασαν με τραυματισμό και τον Γκαρούμπα, τον μοναδικό διαθέσιμο ψηλό που είχαν. 

Όσον αφορά την εξέλιξη του δεύτερου ημιτελικού, η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε από τα πρώτα λεπτά σε θέση οδηγού και δεν κοίταξε ποτέ πίσω της. Στο δεύτερο μέρος, ανέβασε, μάλιστα, τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τη Βαλένθια.

Η ομάδα του Μαρτίνεζ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ με τον τραυματισμό του Γκαρούμπα, έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, αλλά η ομάδα του Σκαριόλο δεν έχασε τη ψυχραιμία της, έπαιξε σκληρή άμυνα και έφτασε δίχως άγχος στην πρόκριση στον τελικό.

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να αγωνίστηκε χωρίς ψηλούς, ωστόσο κυριάρχησε απόλυτα κάτω από τα καλάθια, παίρνοντας 19 επιθετικά ριμπάουντ.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χεζόνια με 25 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τον Φελίζ να έρχεται από τον πάγκο και να κάνει σπουδαίο παιχνίδι με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από πλευράς Βαλένθια, ξεχώρισε ο Μοντέρο 19 πόντους και 8 ασίστ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-26, 56-62, 73-86, 90-105.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρτίνεθ): Μπάντιο 6, Τέιλορ 11 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ρίβερς 15 (5/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές), Πραντίγια 15 (4/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Ντε Λαρέα 3, Κι 13 (5/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μοντέρο 15 (3/8 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 9 ασίστ), Μουρ, Σακό 6 (4 ριμπάουντ), Τόμπσον 3, Κόστελο 3.

ΡΕΑΛ (Σκαριόλο): Λάιλς 17 (3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Αμπάλδε 5, Καμπάσο 8 (8 ασίστ), Οκίκι 5, Προσίντα, Χεζόνια 25 (5/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μαλεντόν 12 (3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Αλμάνσα, Ντεκ 16 (6/10 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Γκαρούμπα 2, Γιουλ, Φελίζ 15 (2/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Βαλένθια: 27/44 δίποντα, 10/29 τρίποντα, 6/9 βολές, 31 ριμπάουντ (22 αμυντικά – 9 επιθετικά), 23 ασίστ, 5 κλεψίματα, 9 λάθη, 5 μπλοκ, 21 φάουλ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ: 21/43 δίποντα, 14/34 τρίποντα, 21/25 βολές, 48 ριμπάουντ (29 αμυντικά – 19 επιθετικά), 23 ασίστ, 3 κλεψίματα, 9 λάθη, 2 μπλοκ, 18 φάουλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα