Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ειδική έκδοση GT για το Mazda MX-5, αλλά μόνο για τη Βρετανία

Ειδική έκδοση GT για το Mazda MX-5, αλλά μόνο για τη Βρετανία

Ο καρπός της συνεργασίας της Mazda με την αγωνιστική ομάδα Jota Sport βγαίνει στους –βρετανικούς– δρόμους.

Το Mazda MX-5 GT είχε παρουσιαστεί αρχικά ως πρωτότυπο στο Goodwood Festival of Speed του 2012. Δεκαέξι μήνες αργότερα και αφού μεσολάβησαν οι απαραίτητες δοκιμές, ένα παραπλήσιο μοντέλο με 206 ατμοσφαιρικά άλογα βρίσκει το δρόμο προς την παραγωγή, με την επίσημη υποστήριξη της Mazda στη Μ. Βρετανία.
 
Χωρίς να αναφέρονται οι ακριβείς επεμβάσεις της Jota Sport στον 2λιτρο κινητήρα 160 ίππων του Mazda MX-5, η ισχύς του MX-5 GT παραγωγής έχει αυξηθεί στα 206 PS. Έτσι το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,4’’ (από 7,9’’), ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 km/h (από 218).
 
Το Mazda MX-5 GT Jota βασίζεται στο MX-5 Roadster Coupe και ξεχωρίζει χάρη στη μαύρη οροφή, τον ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό διαχύτη πίσω και τις σκουρόχρωμες ζάντες, ενώ διατίθεται μόνο σε λευκό, κόκκινο και ασημί χρώμα. Τα δερμάτινα καθίσματα της Recaro είναι στάνταρ, ενώ ως έξτρα μπορεί να τοποθετηθεί ανθρακονημάτινο εμπρός spoiler και πίσω αεροτομή. Για την ανάρτηση έχουν επιλεγεί coilovers της Bilstein, όμως κατόπιν παραγγελίας μπορούν να αντικατασταθούν με ένα ακόμα καλύτερο σετ της Öhlins.
 
Η τιμή του Mazda MX-5 GT Jota ξεκινάει από τις £29.995 (€35.320). Δυστυχώς όμως το μοντέλο δεν προβλέπεται να διατεθεί σε άλλες αγορές εκτός της βρετανικής. Μάλιστα ακόμα και εκεί, παρά την επίσημη σφραγίδα της Mazda και την 3ετή εργοστασιακή εγγύηση μηχανικών μερών που το συνοδεύει, η αγορά του μπορεί να γίνει αποκλειστικά μέσω του Lodge Garage, του αντιπροσώπου της φίρμας στο Aylesbury.
 
Η Jota Sport δεν επιλέχθηκε τυχαία από τη Mazda για τη δημιουργία του MX-5 GT. Είναι η ομάδα που εξέλιξε και υποστήριξε τη συμμετοχή του Mazda MX-5 στο Βρετανικό Πρωτάθλημα GT, στην κλάση GT4. Σε αντίθεση βέβαια με το μοντέλο που ετοίμασε η Jota Sport για το δρόμο, το αγωνιστικό της είναι 2λιτρο turbo και αποδίδει 320 άλογα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mazda3 Hybrid με κατανάλωση 3,2 lt/100 km

Περισσότερα πισωκίνητα μοντέλα θέλουν οι μηχανικοί της Mazda

Το νέο Mazda MX-5 θα παραμείνει προσιτό, λέει η Mazda

10 εκατ. αυτοκίνητα γιορτάζει η Mazda

Το Mazda3 θα πάει οδικώς στην έκθεση της Φρανκφούρτης (VIDEO)

Mazda: Δεν σκοπεύουμε να φτιάξουμε εργοστάσιο στην Ευρώπη

Αποκαλύφθηκε και η σεντάν έκδοση του νέου Mazda3 

Το Mazda MX-5 στο Guinness Book of World Records

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε