Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Mercedes-Benz: H νέα E-Class θα έχει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Mercedes-Benz: H νέα E-Class θα έχει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Ο πρόεδρος της Daimler AG, Dieter Zetsche, ανακοίνωσε ότι το επόμενο βήμα της εταιρίας προς τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα «επίκειται».

Ο Zetsche ανακοίνωσε επίσης ότι οι επερχόμενες νέες τεχνολογίες θα αντιμετωπίζουν και το παρκάρισμα και την κίνηση σε αυτοκινητόδρομο – περιβάλλοντα που είναι πιο προβλέψιμα και διαχειρίσιμα από την κίνηση σε επαρχιακό δρόμο, για παράδειγμα.

Η χρήση της λέξης «επίκειται» δείχνει ότι οι τεχνολογίες αυτές θα εφαρμοστούν στη νέα E-Class, που θα είναι η επόμενη ολοκαίνουργια σειρά μοντέλων της Mercedes. Ένα σχετικό πρωτότυπο θα εκτεθεί στο σαλόνι της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο.  

Η αναφορά του Zetsche στον «αυτοκινητόδρομο» πιστεύεται ότι σημαίνει πως η τεχνολογία Highway Pilot της Mercedes θα κάνει το ντεμπούτο της σε μοντέλο παραγωγής, έχοντας πρωτοπαρουσιαστεί το 2012. Επιτρέπει σε ένα αυτοκίνητο εφοδιασμένο με το ενεργό cruise control Distronic Plus, όχι μόνο να μειώσει την ταχύτητά του ανάλογα με αυτήν του προπορευόμενου αυτοκινήτου (κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια), αλλά και να ελέγξει την αριστερή λωρίδα, κι αν αυτή είναι ελεύθερη, να βγάλει φλας, να βγει, να προσπεράσει και, όταν είναι ασφαλές, να επιστρέψει στη λωρίδα του. Κι όλα αυτά χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό. 

Η τεχνολογία παρκαρίσματος πιστεύεται ότι επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παρκάρει μόνο του, χωρίς να είναι κανένας μέσα. Έτσι, αν υπάρχει μια θέση που να χωράει μεν το αυτοκίνητο αλλά να μην ανοίγει η πόρτα αρκετά για να βγει ο οδηγός, αυτός μπορεί να βγει έξω από πριν και να ζητήσει στο αυτοκίνητο να παρκάρει μόνο του.

Πάντως, το όνειρο τού να μπεις σε ένα πολυώροφο πάρκινγκ, να βγεις από το αυτοκίνητο αμέσως μετά την μπάρα, και να του πεις να βρει θέση, να παρκάρει και να ξαναέρθει στην είσοδο όταν επιστρέψεις, παραμένει, προς το παρόν, όνειρο.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 άγνωστα pick-up της Mercedes-Benz που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν -ΦΩΤΟ

Ποδήλατο €10.000 από την Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLE: Αυτό είναι το νέο πολυτελές τζιπ που αντικαθιστά την M-Class -ΦΩΤΟ

Νέα Mercedes-Maybach Pullman: Γιατί το μέγεθος μετράει!

Το νέο ταχύπλοο της Mercedes-AMG κάνει το Πειραιά-Κρήτη σε 1,5 ώρα!!!

Δοκιμάζουμε την Mercedes-Benz A45 AMG (VIDEO)

Το σύστημα που κάνει τις Mercedes να στρίβουν όπως οι μοτοσικλέτες

Οδηγούμε τη νέα Mercedes-Benz C-Class 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε