Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Peugeot-Citroen: Συνεργασία με την IBM για τα αυτοκίνητα του αύριο

Peugeot-Citroen: Συνεργασία με την IBM για τα αυτοκίνητα του αύριο

Το συνδεδεμένο αυτοκίνητο είναι για αύριο, όμως το να χαράξεις μια στρατηγική και να βρεις συνεργάτες ώστε να είσαι έτοιμος εγκαίρως, είναι κάτι που πρέπει να κάνεις από τώρα.

Ο όμιλος PSA (Peugeot-Citroen) έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης που δημιουργείται από τις ξεκάθαρες προθέσεις των μεγάλων παικτών της σύνδεσης: της Google και της Apple. Αυτών των δύο κολοσσών που θέλουν να παρακάμψουν την αυτοκινητοβιομηχανία και να χαράξουν τον δικό τους δρόμο προς την αυτόνομη οδήγηση.

Για την αυτοκινητοβιομηχανία, αυτό είναι προαναγγελθείς ανταγωνισμός που κάνει τις συνεργασίες απαραίτητες.

Το γνωμικό που λέει ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, είναι πολύ γνωστό. Για να αντιμετωπίσει η PSA τις Google και Apple, έπρεπε να βρει τον κατάλληλο συνεργάτη. Έτσι προσέγγισε την IBM από πέρσι. Μια προσέγγιση πολύ εύστοχη καθώς οι δύο εταιρίες ανακοινώνουν ότι η συνεργασία τους όχι μόνο θα γίνει στενότερη, αλλά θα είναι και μακροπρόθεσμη. Προς το παρόν η συμφωνία υπογράφηκε για επτά χρόνια.

Μια επταετία κατά την οποία θα εξελιχθούν πακέτα υπηρεσιών σύνδεσης μέσα από το αυτοκίνητο. «Μέσω της συνεργασίας μας με την IBM εξελίσσουμε υπηρεσίες σύνδεσης για το ευρύ κοινό, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν μέσα στο αυτοκίνητό τους ένα νέο επίπεδο άνεσης και απόλαυσης, ενώ οι εταιρίες θα έχουν νέες ευκαιρίες να προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες», εξηγεί η Brigitte Courtehoux, διευθύντρια Υπηρεσιών Σύνδεσης και Κινητικότητας της PSA, σε μια κοινή ανακοίνωση με την ΙΒΜ.

Το ταμπλό του αυτοκινήτου του αύριο θα είναι λοιπόν ο καρπός μιας ολοένα και στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων και στους παρόχους νέων τεχνολογικών υπηρεσιών. Μια εξέλιξη που, σε βάθος χρόνου, θα καταλήξει στο αυτόνομο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε