Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πωλείται σε κινέζους η Pirelli;

Πωλείται σε κινέζους η Pirelli;

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών ενδέχεται να εξαγοραστεί από ένα κινέζικο consortium.

Η Cam Finanziaria SpA., γνωστή και ως Camfin, που κατέχει το 26,2% των μετοχών της Pirelli, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιό της με τιμή 15 ευρώ ανά μετοχή σε έναν αγοραστή τον οποίο όμως δεν κατονόμασε.

Η ανακοίνωση οδήγησε σε αύξηση της τιμής των μετοχών στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Την Πέμπτη έφτασε τα 14,90 ευρώ, το υψηλότερο νούμερο από τον Απρίλιο του 2002, ενώ την Παρασκευή ανέβηκε κι άλλο, κατά 4,4%, στα 15,56 ευρώ.

Η Camfin, που ανήκει σε έναν επενδυτικό όμιλο ιδιοκτησίας της ρωσικής εταιρείας πετρελαιοειδών OAO Rosneft και ενός γκρουπ του οποίου ηγείται ο πρόεδρος της Pirelli, Marco Tronchetti Povera,  είπε πως η πώληση έχει στόχο «την εγγύηση της σταθερότητας, της αυτονομίας και της εξέλιξης της Pirelli».

Αν επιτευχθεί, η συμφωνία ορίζει πως η Pirelli θα διατηρήσει την έδρα της στην Ιταλία και τις μετοχές θα κατέχει μία νέα ιταλική εταιρεία την οποία θα δημιουργήσει ο νέος αγοραστής.

Η Pirelli ανακοίνωσε επίσημα πως δεν έχει λάβει επίσημα γνώση κάποιας προσφοράς. Ωστόσο η Il Messaggero αποκάλυψε πως η China Chemical Corp. διαπραγματεύεται την αναδιάρθρωση του ιταλικού γκρουπ μέσω της δικής της Aeolus Tyre.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε