Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

H Renault δεν θα φύγει από την Formula 1

H Renault δεν θα φύγει από την Formula 1

H Renault λέει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» να εγκαταλείψει τη Formula 1, καθώς συνεχίζει την αποτίμηση της στρατηγικής της στο σπορ.

Ο Γάλλος κατασκευαστής έχει επικεντρωθεί τώρα στη βελτίωση του κινητήρα που παρέχει στους πελάτες του, τη Red Bull και την Toro Rosso, αλλά έχει δηλώσει ότι οι πιο μακροχρόνιες φιλοδοξίες του μπορεί να περιλαμβάνουν επέκταση της εμπλοκής του πέρα από την προμήθεια κινητήρων.

Πριν λίγες μέρες, η Toro Rosso εμφανίστηκε ως η πρώτη υποψήφια ομάδα για εξαγορά από τη Renault, αν η γαλλική εταιρεία αποφασίσει να ξαναφτιάξει μια πλήρως εργοστασιακή ομάδα F1.

Ενώ η εταιρεία εξετάζει διάφορες εναλλακτικές με στόχο να μεγιστοποιήσει το όφελος από την εμπλοκή της στην F1, ταυτόχρονα δηλώνει ότι δεν σκέπτεται να εγκαταλείψει το σπορ.

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η πιθανότητα να φύγει η Renault από την F1, ο γενικός διευθυντής της, Cyril Abiteboul (φωτ. κάτω), είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση, θέλω να εξασφαλίσω ότι θα βρούμε μια λύση για να συνεχίσουμε. Εξετάζουμε επίσης τη συνολική κατάσταση του σπορ, δεν είναι απλώς μια εκτίμηση των ομάδων, αλλά και του πώς πηγαίνει το σπορ από επιχειρηματική άποψη, [πώς πηγαίνει] η τηλεθέαση.

«Δεν θέλω να είμαι έξω από την F1 διότι είναι μια σπουδαία διαφημιστική πλατφόρμα για αυτό που στοχεύουμε να κάνουμε σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία».

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner (επάνω, με τον Abiteboul), είχε δηλώσει μετά το GP Αυστραλίας ότι το φετινό πρόγραμμα κινητήρων της Renault είναι «λίγο σε χάλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT 

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε