Δευτέρα, 17 Ιουν.
30oC Αθήνα

To «στοιχειωμένο» σπίτι στο Χαλάνδρι και το «μυστικό» της Τζίνας Μπαχάουερ

To «στοιχειωμένο» σπίτι στο Χαλάνδρι και το «μυστικό» της Τζίνας Μπαχάουερ

Σπίτια και πύργοι έρημοι και απομονωμένοι. Κτήρια που έχουν τη δική τους ιστορία αλλά και τους θρύλους που τα συνοδεύουν. Κάποια από αυτά είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι φανταζόμαστε ενώ οι ιστορίες τους μπορεί να μας είναι άγνωστες.

Ένα από αυτά είναι το σπίτι της Τζίνα Μπαχάουερ το οποίο βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Η μονοκατοικία της Ελληνίδας πιανίστριας η οποία είναι πια έρημη και αφημένη μέσα στο χρόνο και διάφοροι θρύλοι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια.

Αν το ακούς πρώτη φορά, έχει ενδιαφέρον να μάθεις όχι μόνο για την σημαντική πορεία της αλλά και για το σπίτι της που το αποκαλούν και «στοιχειωμένο».

Ένα σπίτι που πολλοί θαυμαστές της από όλο τον κόσμο θέλουν να επισκεφθούν και να δουν από κοντά.

Η Τζίνα Μπαχάουερ γεννήθηκε το Μάιο του 1913 στην Αθήνα. Ο πατέρας της ήταν Αυστριακός και η μητέρα της Ιταλίδα. Η ίδια ασχολήθηκε με το πιάνο από μικρή ηλικία ενώ έδωσε το πρώτο τη ρεσιτάλ σε ηλικία 8 ετών.

Στην Αθήνα έκανε τις πρώτες τις σπουδαίες και έλαβε τις πρώτες και σημαντικές τιμητικές διακρίσεις.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι ενώ το πρώτο της κονσέρτο με ορχήστρα έγινε όταν ήταν μόλις 20 ετών για να ακολουθήσει μια μεγάλη πορεία η οποία ξεκίνησε από το Λονδίνο όπου πήγε ως μαθητευόμενη του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις