Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Anonymous Greece: Νέο “χτύπημα” στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Anonymous Greece
Φωτογραφία από Facebook / Anonymous Greece

– Οι Anonymous Greece… χτυπούν ξανά με δύο νέες αναρτήσεις στο Facebook!
– Ισχυρίζονται πως οι “ειρωνείες” της Τράπεζας της Ελλάδος τους “προκάλεσαν” ώστε να αντεπιτεθούν!
– “Είμαστε Χακτιβιστές και όχι εγκληματίες!” λένε χαρακτηριστικά
– “Υποστηρίζουμε τον Ελληνικό λαό. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ μαζί τους!”, τονίζουν ακόμα
– Τι είναι η “botnet attack” την οποία ισχυρίζονται ότι εξαπέλυσαν
– Όλο το χρονικό της… διαδικτυακής κόντρας

Μία ημέρα μετά την ανάρτηση των Anonymous Greece, με την οποία ισχυρίζονταν πως προχώρησαν σε διαρροή χιλιάδων εγγράφων της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εσωτερικών, η ομάδα των χάκερς… ξαναχτυπά!

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της υπόθεσης – Οι αμέτρητες “προειδοποιήσεις” και το χθεσινό “χτύπημα”

Η νέα ανάρτηση των Anonymous Greece

Στον λογαριασμό τους στο Facebook, οι Anonymous Greece έκαναν σήμερα, Τετάρτη 27.09.2017, μία νέα ανάρτηση, με την οποία περνούν στην αντεπίθεση. Συγκεκριμένα τονίζουν:

Είμαστε Χακτιβιστές και όχι εγκληματίες! Υποστηρίζουμε τον Ελληνικό λαό. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ μαζί τους! Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι ειρωνείες της είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί Botnet attack στα συστήματα της. www.bankofgreece.gr #AnonymousGreece“.

Δείτε την ανάρτηση

Λίγα λεπτά αργότερα, επανήλθαν με νέα ανάρτηση! Συγκεκριμένα τόνιζαν: “Ότι και να προσπαθείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις επιθέσεις, εμείς θα βρίσκουμε τον τρόπο να σας χτυπάμε! Στηρίζουμε τους Έλληνες πολίτες και σας περνάμε το δικό μας μήνυμα! Αυτός είναι ο τρόπος μας για να σας δείξουμε ότι διαφωνούμε σε κάποια πράγματα! Είμαστε ακτιβιστές , χακτιβιστές και δρούμε μέσα απο το διαδίκτυο! #AnonymousGreece“.

Δείτε την

Οι Anonymous Greece, ωστόσο, δεν έμειναν στην… αρχική ανάρητηση. Οι διαχειριστές της σελίδας -όπως συνηθίζουν- απαντούν και σε πολλά σχόλια χρηστών του Facebook.

Στην επίμαχη δημοσίευση, το πρώτο σχόλιο που βλέπει κανείς είναι από τους ίδιους τους Anonymous. Ένα σχόλιο που αναφέρει: “Μερικά serves τους θα επανέρχονται άλλα θα ξαναδέχονται επίθεση. Η επίθεση χτυπάει τα συστήματα περισσότερο και όχι το site“.

Δείτε την εικόνα

Anonymous

Το χρονικό – Η δημοσίευση για την διαρροή εγγράφων που έφερε τα πάνω – κάτω

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης, 26.09.2017. Τότε που ήρθε η ανάρτηση των Anonymous Greece. Όπως διαβάσατε πρώτα στο newsit.gr, οι Anonymous Greece ενημέρωναν πως… εκπλήρωναν την «υπόσχεσή» τους. Κι αυτό διότι με απανωτές αναρτήσεις τις προηγούμενες ημέρες, είχαν προειδοποιήσει για «αποκαλύψεις».

Δείτε την ανάρτηση

Η δημοσίευση στο Facebook ανέφερε: “Οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω τών μεγάλων μεγεθών τους. Η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται εδω. Θα ακολουθήσουν πολλά! #AnonymousGreece“.

Σε αυτή τη δημοσίευση υπήρχε κι ένα λινκ, το οποίο αν κανείς “ακολουθούσε”, μπορούσε να “κατεβάσει” αρχεία. Χιλιάδες αρχεία για να είμαστε συγκεκριμένοι.

Δεν επρόκειτο μόνο για αρχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και για έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τα έγγραφα ήταν κατά βάση ενημερωτικά ή χρηστικά και χρονολογούνται ακόμη και από το… 1998! Η πρώτη «ανάγνωση», έδειχνε ότι δεν πρόκειται κατά κύριο λόγο για στοιχεία που δεν μπορεί να βρει κάποιος σε δημόσιους ισολογισμούς. Τα έγγραφα, δηλαδή, δεν ήταν αυτό που λέμε… αποκαλυπτικά.

Κάτι που ήταν και η αιτία για να ακολουθήσει η “απάντηση” της Τράπεζας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, λίγες ώρες αργότερα η ΤτΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε: “Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος”.

“Απάντηση” (;)

Μετά και το δημόσιο… άδειασμα της ΤτΕ (σ.σ. διότι ούτε λίγο ούτε πολύ, με την χθεσινή ανακοίνωση ουσιαστικά τόνιζε στους Anonymous πως πέτυχαν… μια τρύπα στο νερό), όλοι ανέμεναν την απάντηση των χάκερς.

Η οποία ήρθε σήμερα, Τετάρτη 27.09.2017. Οι Anonymous “σήκωσαν το γάντι” και με την ανάρτησή τους έδειξαν ότι ενοχλήθηκαν από την “ειρωνεία” της ΤτΕ, όπως οι ίδιοι λένε. Κάτι που όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι έφερε και την Botnet attack στα συστήματα της Τράπεζας

Τι είναι η “botnet attack”

Πρόκειται για έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους με τους οποίους οι χάκερς επιτίθενται σε συστήματα υπολογιστών. Η λέξη “botnet” αποτελεί… μίξη των λέξεων “robot” και “network”.

Οι απανταχού χάκερς χρησιμοποιούν ειδικούς ιούς για να “σπάσουν” τα “τείχη” προστασίας που έχουν ο ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Στην συνέχεια παίρνουν τον έλεγχο του κάθε υπολογιστή και οργανώνουν όλους τους “μολυσμένους” υπολογιστές σε ένα ιδιότυπο δίκτυο από “bots”. Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, οι χάκερς μπορούν στην συνέχεια να διαχειρίζονται τις λειτουργίες τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις