Ελλάδα

ΕΡΓΟΣΕ: Μεταφύτευση 60 ελαιοδένδρων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

Στη μεταφύτευση 60 ελαιοδένδρων, 4 εκ των οποίων ήταν αιωνόβια, προχώρησε η ΕΡΓΟΣΕ στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής.

Η μεταφύτευση προχώρησε από την ΤΡΕΝΟΣΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και με τη χορηγία του Βοτανικού Ιδρύματος KLORANE ενώ τα ελαιόδεντρα φυτεύτηκαν κατά μήκος της Λεωφ. Μαραθώνα, στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, με σκοπό την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου μετά την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2018.

Ήδη, από το 2014, η ΕΡΓΟΣΕ έχει αναπτύξει μια καινοτόμα περιβαλλοντική δράση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από εταιρεία του Δημοσίου, που έχει ως σκοπό τη διάσωση μέσω της μεταφύτευσης, των ελαιοδένδρων που απαλλοτριώνονται ως επικείμενα των εδαφικών εκτάσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, “μέσω αυτής της δράσης κατέστη δυνατό να σωθούν έως σήμερα περισσότερα από 500 ελαιόδενδρα (αρκετά από αυτά αιωνόβια, και μάλιστα ηλικίας 600-1500 ετών) και να διατεθούν σε 25 Δήμους και Δημόσιους φορείς”.

Σήμερα, υπάρχει διαθεσιμότητα περίπου 1.000 ελαιόδεντρων στις περιοχές της Ροδοδάφνης, του Ψαθόπυργου και του Ρίου του νομού Αχαΐας, όπου κατασκευάζεται η νέα σιδηροδρομική γραμμή μας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, η ΕΡΓΟΣΕ αναζητά εταιρείες χορηγούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο εγχείρημα μεταφοράς ελαιοδένδρων, αντιλαμβανόμενες ότι έτσι συμβάλλουν στην γενική προσπάθεια για την βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
70.000 στρέμματα επηρεάστηκαν από τη φωτιά στη Χίο – Σπαρακτική η δορυφορική φωτογραφία του Copernicus
Κάτοικοι, κτηνοτρόφοι και αγρότες δηλώνουν πως η ζωή τους στο νησί έχει «τελειώσει» - Μέσα στις επόμενες ημέρες τα ακριβή στοιχεία για τις εκτάσεις που καταστράφηκαν από τη φωτιά
Χάρτης
Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης που διακομίστηκε σε ΜΕΘ στην Πάτρα: «Δεν πίστευα ότι το παιδί μου θα γυρίσει»
Τα πρώτα λόγια που είπε η 14χρονη αφού συνήλθε ήταν «μαμά σ' αγαπώ» - Το κορίτσι είχε προσβληθεί από ένα σπάνιο σύνδρομο το οποίο της προκάλεσε φλεγμονή στο κεντρικό νευρικό σύστημα
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
1