Ελλάδα

Κάρπαθος: Συμμορία εξαπάτησε ανήλικο και του έκλεψε χρήματα και τιμαλφή – Συνελήφθησαν 17χρονος και 18χρονος

Οι δράστες έπεισαν τον ανήλικο ότι οι γονείς του θα συλληφθούν αν δεν τους δώσει τα χρήματα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στόχο έναν ανήλικο στην Κάρπαθο είχε αυτή τη φορά συμμορία, η οποία παρίστανε διάφορους φορείς όπως λογιστές ή αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να διαπράξουν απάτη και να καταφέρουν να του αποσπάσουν χρήματα και τιμαλφή.

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε χθες (9/9/2026) τα μέλη της συμμορίας στην Κάρπαθο, έναν 17χρονο και έναν 18χρονο και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία αφού το μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου άγνωστο άτομο τηλεφώνησε σε σπίτι και, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα ότι επρόκειτο να επιβληθεί πρόστιμο και να συλληφθούν οι γονείς ανηλίκου, κατάφερε να τον πείσει να παραδώσει χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα κατάφεραν στη συνέχεια να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τους δύο φερόμενους ως δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν και πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η αστυνομία απευθύνει εκ νέου προειδοποίηση προς τους πολίτες, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφονται περιστατικά εξαπάτησης από επιτήδειους οι οποίοι παρουσιάζονται τηλεφωνικά ή ακόμη και δια ζώσης ως λογιστές, αστυνομικοί, γιατροί ή υπάλληλοι εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων φορέων.

Οι δράστες επιχειρούν να δημιουργήσουν φόβο και πίεση στα θύματά τους, ζητώντας χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα, ενώ αρκετές φορές στοχεύουν ηλικιωμένους ή άλλα ευάλωτα πρόσωπα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τροχαίο με ηλεκτρικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη: Παίρνει εξιτήριο η 62χρονη τραυματίας – Σε 3,5 ώρες χειρουργείο υποβλήθηκε η 21χρονη
Παραμένει στην Ορθοπεδική Κλινική του Παπαγεωργίου η νεαρή τραυματίας - Έχουν πάρει ήδη εξιτήριο η 50χρονη και η 17χρονη - Η περιγραφή του οδηγού του ΚΤΕΛ για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην στάση «Καν Καν»
Το λεωφορείο που έπεσε πάνω σε στάση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης
Μαραθώνας: Νέα αναβολή στη δίκη – Στο Δρομοκαΐτειο με εντολή εισαγγελέα η 68χρονη που έθαψε τη μητέρα της
Η κατηγορούμενη ήταν απούσα από το δικαστήριο για την υπόθεση αυτή και η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου για τις 18 Μαΐου 2027, καθώς δεν είχε κληθεί η κόρη της και καταγγέλλουσα
Η 68χρονη γυναίκα και ο γιος της που κατηγορούνται για την υπόθεση