Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό μέχρι το 2017 οι καταθέσεις στον «Άλλο Άνθρωπο»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό μέχρι το 2017 οι καταθέσεις στον «Άλλο Άνθρωπο»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έδινε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό για τον «Άλλο Άνθρωπο» μέχρι και το 2017, οπότε και σταμάτησε και άρχισε να δίνει της μητέρας του.

Όπως αποκαλύπτει η εκπομπή Live News ενώ ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λέει ότι δεν είχε τίποτα στο όνομα του, έχει εντοπιστεί ότι τουλάχιστον από το 2013 είχε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του.

Συγκεκριμένα, από το 2013 έκανε αναρτήσεις ο κ. Πολυχρονόπουλος ζητώντας χρήματα και δίνοντας IBAN με το όνομά του ως δικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

 

Παρόμοια ανάρτηση υπάρχει στις 3 Φεβρουαρίου του 2015 και στις 2 Μαΐου του 2015.

 

Ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός εμφανίζεται μέχρι και το 2017. Σταθμός σε αυτή την πορεία είναι η ανάρτηση του Κώστα Πολυχρονόπουλου στις 3  Ιουνίου του 2017, όπου ενημερώνει ότι αλλάζει ο τραπεζικός λογαριασμός των καταθέσεων. Από τότε δίνει τον λογαριασμό της μητέρας του.

Ζητούσε συνεχώς χρήματα… αλλά και πάλι χρωστούσε

Την ίδια ώρα που ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μάζευε λεφτά από κουτιά για δωρεές, χορηγίες από μεγάλες εταιρίες, δημοπρασίες στήριξης αλλά και δωρεές χρημάτων από ανθρώπους χέρι με χέρι, χρώσταγε παντού και σε όλους.

Όσο οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναρτήσεις, που έκανε ο ίδιος μέσα από τη σελίδα του «Άλλου Ανθρώπου», μιλάνε από μόνες τους.

Άλλοτε χρειαζόταν χρήματα για τα ενοίκια, άλλοτε για να πληρωθούν οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ του «Άλλου Ανθρώπου». Άλλοτε αναρτούσε λογαριασμούς και ενοίκια για ανθρώπους που βρίσκονταν σε ανάγκη.
Ζητούσε χρήματα ακόμα και για το ενοίκιο του πατρικού του αλλά και το αυτοκίνητο του «Άλλου Ανθρώπου».

Κοινός παρονομαστής: Όλα τα λεφτά έμπαιναν στον προσωπικό λογαριασμό της μητέρας του και σε paypal που χειριζόταν ο ίδιος. Την ίδια στιγμή που οι αποθήκες του «Άλλου Ανθρώπου» ήταν γεμάτες τρόφιμα.

Ποσά που «ζαλίζουν»

Σε ανάρτησή του το 2016 ζητούσε από πρακτορείο να του εκδώσει εισιτήρια για ταξίδι στη Μυτιλήνη με επιστροφή.

Ένα χρόνο μετά, Οκτώβριο του 2017, ζητάει χρήματα για να εξοφλήσει το ίδιο ταξίδι. Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Πέρα από τα χρωστούμενα στο ταξιδιωτικό πρακτορείο, ζητάει με τρόπο να του καλύψουν το ενοίκιο του σπιτιού και παρακάτω λέει πως προσπαθεί να πάρει δάνειο 5.000€ για να επιστρέψει τα χρωστούμενα σε ανθρώπους που έχουν βοηθήσει.

Ένα μήνα μετά γράφει ξανά σε ανάρτηση τα ποσά που χρειάζεται. Το υπέρογκο ποσό των 1.380€ που ήταν ο νέος λογαριασμός του νερού, 1.500€ το ενοίκιο 3 μηνών, αναφέρει ξανά το χρέος στο ταξιδιωτικό πρακτορείο που είναι στα 863€ και τα δανεικά που έχει πάρει και φτάνουν τα 2.450€.

Απρίλιο του 2018 γράφει πως χρειάζονται 8.400€ για ενοίκια. Ιούνιο της ίδιας χρονιάς λέει πως αν δεν πληρώσει άμεσα τον λογαριασμό του ρεύματος ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου θα του κάνει μήνυση και έτσι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητάει για ρεύμα, νερό και ενοίκια 5.697€.

Οκτώβριο του 2018 τονίζει πως δεν χρειάζεται χρήματα για ενοίκιο αλλά μόλις 3.100€ για λογαριασμούς.

Οι… ζημιές του αυτοκινήτου

Πέρα από ενοίκια και απλήρωτους λογαριασμούς ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητούσε χρηματική βοήθεια και για το αυτοκίνητο του «Άλλου Ανθρώπου».

«Αμάξι SOS σπάει το κολάρο του αυτοκινήτου και καίγεται η μηχανή του, με φθηνούς υπολογισμούς 1.500 ευρουλάκια», έγραφε σε ανάρτησή του.

Χρειαζόταν χρήματα κάθε φορά που έβγαζε μία ζημιά, επικαλούμενος τη δράση του «Άλλου Ανθρώπου» που έπρεπε να συνεχιστεί άμεσα. Έγραφε τι είδους ζημιά και από κάτω τι ποσό χρειάζεται.

Δείτε όμως αυτήν την ανάρτησή:
-Πάει το παγούρι του ψυγείου του αυτοκινήτου. Βάλαμε καινούριο 250€.
-Ρε Κώστα 250€… 23€ έχει καινούριο.

Η προσφορά που… δεν έγινε ποτέ

Οι καταγγελίες στο LIVE NEWS για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου φανερώνουν ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που παρουσίαζε πολύ καλά ο ίδιος.

Εθελόντρια καταγγέλλει πως πήγε να βοηθήσει στην κοπή της πίτας, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Σε αυτό το κάλεσμα, ο «Άλλος Άνθρωπος» είχε ανακοινώσει πως θα δοθεί στον καθένα που έχει ανάγκη από ένα κουπόνι των 10€, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

«Υποτίθεται ξέραμε ότι θα δίνονταν 150 κομμάτια ή με 5 ευρώ κουπόνι ή με 10. Σε κάθε έναν άστεγο που θα έπαιρνε κομμάτι θα δίνανε και 10 ευρώ. Υποτίθεται ότι θα τα έδινε η κοινωνική κουζίνα αυτά τα λεφτά. Μαζί το ξαναλέω με τις σακούλες με τα προϊόντα. Εγώ δεν είδα τέτοιο πράγμα πουθενά και στις σακούλες που υποτίθεται βάλαμε μέσα τα κεσεδάκια, επίσης δεν υπήρχε κάτι, γιατί εμείς τις φτιάξαμε», τονίζει.

Η γυναίκα αυτή καταγγέλλει ένα περιστατικό που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη της. Τον τρόπο που αντιμετώπισαν μία γυναίκα που είχε ανάγκη λίγη ζάχαρη.

«Μου είπε ότι την χρειάζεται για τα εγγόνια της. Και πηγαίνω και λέω σε αυτόν τον κύριο ότι «η κυρία που σας δείχνω χρειάζεται ζάχαρη» και πλησιάζει και της κάνει μία επίθεση: «Τι νομίζεις ότι είμαστε εμείς εδώ, ότι μπορείς να φας, μπορείς να πάρεις ας πούμε, όχι να πάρεις κάτι δεν είμαστε σούπερ μάρκετ. Να έρθουν τα εγγόνια να φάνε εδώ».

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατά καιρούς έδειχνε έναν άλλο εαυτό. Από τη μία θέλει να περάσει το πρόσωπο του φιλάνθρωπου και ξαφνικά εμφανίζει ένα άλλο πρόσωπο με αισχρόλογα και απειλές για πράγματα που τον έχουν ενοχλήσει.

Τελικά όπως φαίνεται τα λεφτά που πέρασαν από τα χέρια του ήταν πολλά και οι Αρμόδιες Αρχές πλέον θα αποφανθούν πόσα πραγματικά ήταν και πού κατέληξαν

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις