Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο καύσωνας «έλιωσε» τα εκδοτήρια εισιτηρίων του ΟΑΣΑ!

Ο καύσωνας «έλιωσε» τα εκδοτήρια εισιτηρίων του ΟΑΣΑ!
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν προβλήματα και στην έκδοση εισιτηρίων του ΟΑΣΑ! Κανένας δεν… γλιτώνει από τον καύσωνα!

Τα εκδοτήρια χάρτινων εισιτηρίων του ΟΑΣΑ παρουσίασαν προβλήματα την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

Τα Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) εμφάνισαν βλάβες και κάποια από τα μηχανήματα σταμάτησαν να λειτουργούν και να εκδίδουν χάρτινα ηλεκτρονικά εισιτήρια, καθώς «κολλούσαν» κατά τη διαδικασία έκδοσης. Αντίθετα, λειτουργούσαν κανονικά για την ανανέωση καρτών.

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κατά το δημοσίευμα, εικάζεται ότι τα προβλήματα στα εκδοτήρια προκλήθηκαν εξαιτίας του ρολού χαρτιού, πάνω στο οποίο τυπώνονται τα εισιτήρια. Το πρόβλημα ίσως οφείλεται στην ποιότητα του χαρτιού και συγκεκριμένα στην πλαστικοποιημένη επίστρωση που το καλύπτει και το οποίο ο ΟΑΣΑ προμηθεύεται από φινλανδική εταιρεία. Κύκλοι της ΣΤΑΣΥ εκτιμούν πως ίσως η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία δεν αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τα πρώτα περιστατικά με προβλήματα στα εκδοτήρια παρουσιάστηκαν αρχικά σε μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων της γραμμής του ΗΣΑΠ και στη συνέχεια στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Το θέμα παραμένει υπό διερεύνηση, τόσο από τον ανάδοχο του έργου όσο και από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, τον οποίο αναμένεται να ορίσει ο ΟΑΣΑ. Από τον Οργανισμό τονίζουν πως αν δεν ολοκληρωθεί η τεχνική διερεύνηση, δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα για το τι ακριβώς προκάλεσε τις βλάβες στα εισιτήρια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις