Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποστολή αυτοκτονίας και όχι αεροπειρατεία η συντριβή του Boeing της Malaysia Airlines!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Ερευνητές υποστήριξαν στην Telegraph πως κάποιος από τους επιβαίνοντες έριξε το αεροπλάνο σκόπιμα
– Ο “καμικάζι” ήξερε πολύ καλά τι έκανε, υποστηρίζουν
– Ψάχνουν το τελευταίο στίγμα του Boeing που στάλθηκε από επίγειο σταθμό
– Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμμιών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines
– Συγκρούσεις οργισμένων συγγενών των θυμάτων με την αστυνομία στο Πεκίνο
– Σπαρακτικά τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Μαλαισίας

Το αεροπλάνο της Malaysia Airlines με τους 239 επιβαίνοντες συνετρίβη κάπου στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και κανείς δεν επέζησε. Έτσι επιχείρησαν η κυβέρνηση της Μαλαισίας και τη εταιρία να ρίξουν την αυλαία μιας πολύνεκρης τραγωδίας.

Δεν απάντησαν όμως σε εκατοντάδες ερωτήματα των συγγενών όσων χάθηκαν ξαφνικά το Σάββατο 8 Μαρτίου, όταν το μοιραίο Boeing 777 εξαφανίστηκε από προσώπου γης μια ώρα μετά την απογείωση από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο.

Γιατί το αεροπλάνο συνετρίβη, γιατί έκανε στροφή προς τα δυτικά, γιατί οι πιλότοι δεν έστειλαν σήμα κινδύνου. Ήταν τρομοκρατική επίθεση, ήταν αεροπειρατεία ή μια μηχανική βλάβη προκάλεσε αποσυμπίεση της καμπίνας;

Σύμφωνα με την Telegraph τίποτα από τα παραπάνω: η συντριβή του μοιραίου αεροπλάνου ήταν μια αποστολή αυτοκτονίας. Αυτό ανέφεραν στην εφημερίδα ερευνητές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η ομάδα που ερευνά την εξαφάνιση της Boeing 777 της Malaysia Airlines δεν πιστεύει πως κάποια μηχανική βλάβη ή φωτιά ήταν ικανή να προκαλέσει τη διακοπή της επικοινωνίας του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου πριν αυτό βγει εκτός πορείας και συνεχίσει να πετά επί επτά ώρες πάνω από τον Ωκεανό.

Όλα δείχνουν πως η πτήση πετούσε “ορθολογικά”.
Αξιωματούχος είπε στην Telegraph πως οι ερευνητές πιστεύουν ότι “όλο αυτό ήταν μια εσκεμμένη πράξη από κάποιον επιβαίνοντα, ο οποίος θα πρέπει να είχε λεπτομερή γνώση για να κάνει ό,τι έκανε. Τίποτα όμως δεν υποδεικνύει το κίνητρο”.
Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης ή φωτιάς, το ίδιος ξεκαθάρισε πως “απλά δε «δένουν» μαζί. Οι ερευνητές έκαναν τη διαδικασία που κάνεις για να πετάξει το αεροπλάνο επί οκτώ ώρες. Κατέληξαν πως πετούσε «ορθολογικά»”, είπε.

Το επίγειο στίγμα

Την ώρα που οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό για συντρίμμια έχουν σταματήσει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν ότι τα στοιχεία που πήραν από δορυφόρους και επιβεβαίωσαν πως το Boeing συνετρίβη, περιλάμβαναν και ένα τελευταίο ηλεκτρονικό σήμα το οποίο είναι ακόμη υπό διερεύνηση

“Υπάρχουν ενδείξεις για μια μερική επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και ενός επίγειου σταθμού στις 00.19 (GMT)” είπε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίν Χουσέιν Χουσέιν σε συνέντευξη Τύπου. “Επί του παρόντος δεν κατανοούμε τη μετάδοση του σήματος το οποίο εξετάζεται ακόμη”, τόνισε.

Πλέον η έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού. Η περιοχή της έρευνας έχει περιοριστεί σε μια έκταση 469.407 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, από τα 2,24 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια που περιλάμβανε έως τώρα.

“Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο βόρειο αεροδιάδρομο έχει ανασταλεί. Σταματήσαμε επίσης την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο βόρειο τμήμα του νότιου αεροδιαδρόμου, κοντά στην Ινδονησία”, πρόσθεσε.

Η αμερικανική συσκευή εντοπισμού που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανεύρεση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών στις 5 Απριλίου, σύμφωνα πάντα με τον Χουσέιν. Την Τετάρτη θα βρίσκεται στο Περθ της Αυστραλίας και θα τοποθετηθεί σε ένα αυστραλιανό πλοίο το οποίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι την Παρασκευή.

“Το πλοίο Ocean Shield, εφοδιασμένο με το Towed Pinger Locater αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών στις 5 Απριλίου”, κατέληξε.
Τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 777 εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να εκπέμπουν σήμα για άλλες δύο ημέρες, οπότε θα εξαντληθεί η μπαταρία τους.

ΦΩΤΟ: DAILY MAIL

Ειδικός απεσταλμένος από την Κίνα

Η ενόχληση της Κίνας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης της Μαλαισίας στο θέμα της εξαφάνισης του μοιραίου αεροπλάνου ήταν γνωστή. Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας απλά ανακοίνωσε πως το Boeing συνετρίβη και κανείς δεν επέζησε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, το Πεκίνο αντέδρασε ξανά ορισμένα.

Έτσι σήμερα έγινε γνωστό πως με απόφαση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ θα σταλεί ειδικός απεσταλμένος στην Κουάλα Λουμπούρ για διαβουλεύσεις με την μαλαισιανή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Νέα Κίνα ο Σι “ζήτησε την αποστολή ενός ειδικού απεσταλμένου στην Κουάλα Λουμπούρ”. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του απεσταλμένου.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ανέφερε ότι η χώρα θα ζητήσει από την Μαλαισία να της δώσει πιο λεπτομέρειες και ακριβείς πληροφορίες για το Boeing 777.

Εξάλλου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ελπίζει η Βρετανία να του παράσχει τα δορυφορικά δεδομένα σχετικά με την πτήση MH370, τα οποία έχει συγκεντρώσει η βρετανική εταιρεία Inmarsat.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρίλερ χωρίς τέλος με το εξαφανισμένο Boeing – Σε ένα έρημο νησί στη μέση του πουθενά σε βάθος 8χλμ. μέσα στη θάλασσα

Malaysia Airlines: Θλιβερός επίλογος χωρίς συντρίμμια – “Δεν υπάρχουν επιζώντες. Το αεροπλάνο χάθηκε στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού”

Malaysia Airlines: Το sms που ενημέρωνε τις οικογένειες – Θρήνος και φωνές – Σπαρακτικές ΦΩΤΟ

Το επικρατέστερο σενάριο για το πως εξαφανίστηκε το Boeing 777 της Malaysian Airlines – Έτσι κόπηκαν οι επικοινωνίες – Αποκλειστικές πληροφορίες!

Malaysia Airlines: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το αεροπλάνο έπεσε – Δεν υπάρχουν επιζώντες – Πρωθυπουργός Μαλαισίας: Η πτήση χάθηκε στον Ινδικό

Νεο στοιχείο – φωτιά – Ο συγκυβερνήτης δεν είχε ξαναπετάξει Boeing 777 χωρίς εκπαιδευτή! – Έπαιξε ρόλο η απειρία του;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε