Κόσμος

H ΥΠΕΞ της Αλβανίας για την προφυλάκιση Μπελέρη: «Η Ελλάδα να σεβαστεί τους ανεξάρτητους θεσμούς μας»

Προκλητικές αναρτήσεις έκανε η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας με αφορμή την αντίδραση της Αθήνας στην προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Η Ολτα Τσάκα κάλεσε την Αθήνα να απέχει από αυτή τη διαδικασία και επιμένοντας ότι αυτές οι δηλώσεις δεν σέβονται τους ανεξάρτητους θεσμούς της Αλβανίας.

Η Αλβανίδα ΥΠΕΞ αναφέρει στις αναρτήσεις της:

«Είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες φίλοι μας έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν μια δικαστική απόφαση στη χώρα μας, όταν τα σκληρά αποδεικτικά στοιχεία που αναζητούσαν δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δύσκολα – Ο Φρέντι Μπελέρης έχει πιαστεί να εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα κατά των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών»

Δεν καταλαβαίνουμε πώς το να είναι Έλληνας υπήκοος τον εξαιρεί από το νόμο ως πολίτης της Αλβανίας. Προτρέπουμε τους Έλληνες φίλους μας να απέχουν από δηλώσεις που δεν δείχνουν σεβασμό προς τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Η Ρωσία πρέπει να περιορίσει τον στρατό της για μια βιώσιμη ειρήνη» λέει η Κάγια Κάλας
Μετά την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ για την Ουκρανία, η Ύπατη Εκπρόσωπος κάλεσε τους «27» να μείνουν ενωμένοι, να αυξήσουν την πίεση στη Μόσχα και να απαιτήσουν σαφείς δεσμεύσεις από τη Ρωσία
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Κάγια Κάλλας
Ανανεώθηκε πριν 26 λεπτά
Κύπρος: Η νέα συμφωνία ΑΟΖ με τον Λίβανο και το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης αναβαθμίζει τον ρόλο της Ανατολικής Μεσογείου
Η συμφωνία που υπογράφηκε στη Βηρυτό καθορίζει επίσημα τη θαλάσσια οριοθέτηση μεταξύ των δύο χωρών και προβλέπει την έναρξη μελέτης για τη σύνδεση Κύπρου και Λιβάνου μέσω ηλεκτρικού καλωδίου
Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης