Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Νετανιάχου: “Ο στρατός δεν στοχεύει παλαιστινίους αμάχους”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως το Ισραήλ θα “κάνει ό,τι είναι αναγκαίο”, προκειμένου να σταματήσει τις διασυνοριακές επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες από τη Γάζα και να αποκαταστήσει την ηρεμία, αλλά επέμεινε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν απώλειες αμάχων.

“Προσπαθούμε να στοχεύουμε στρατιωτικούς στόχους και δυστυχώς υπάρχουν απώλειες αμάχων για τις οποίες λυπούμαστε και τις οποίες δεν επιδιώκουμε”, δήλωσε ο Νετανιάχου στο CNN, λίγη ώρα αφότου μια ισραηλινή επίθεση σε μια συνοικία της Γάζας σκότωσε τουλάχιστον 62 Παλαιστίνιους.

Κατηγόρησε τη Χαμάς ότι στοχεύει σκόπιμα ισραηλινούς πολίτες και ότι χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως “ανθρώπινες ασπίδες”.

“Η επιχείρηση θα διεξαχθεί γρήγορα”

Όταν ρωτήθηκε πόσο χρόνο θα χρειαστεί το Ισραήλ για να ολοκληρώσει μια επιχείρηση που, όπως υποστηρίζει, σκοπεύει να καταστρέψει τις σήραγγες όπλων της Χαμάς, ο Νετανιάχου είπε ότι η επιχείρηση διεξάγεται “αρκετά γρήγορα”, αλλά δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο.

Ερωτώμενος αν το Ισραήλ σκοπεύει να επανακαταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας, είπε: “Κανείς δεν θέλει να φθάσει σε υπερβολικό στρατιωτικό μάκρος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένα ολόκληρο βουνό από πτώματα στη Γάζα!

Γάζα: Αποδέχτηκαν εκεχειρία για να απομακρύνουν νεκρούς και τραυματίες

Γάζα: 13η μέρα με 350 νεκρούς – Αεροπορικοί βομβαρδισμοί στα ανατολικά της πόλης

Ο Ερντογάν “κλαίει” για τη Γάζα, αλλά δίνει καύσιμα στα ισραηλινά μαχητικά

“Λιποτάκτης” τοπ μόντελ στο Ισραήλ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε