Κόσμος

Αιχμάλωτοι των Ρώσων δυο Βρετανοί εθελοντές ανθρωπιστικής ΜΚΟ

Δύο Βρετανοί εθελοντές που εργάζονταν για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία έχουν συλληφθεί από τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με την ΜΚΟ για την οποία εργάζονταν.

Η μη κυβερνητική οργάνωση “Presidium” ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Δευτέρα από τις ρωσικές δυνάμεις σε ένα σημείο ελέγχου νοτίως της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

“Το Φόρεϊν Οφις κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει και να ταυτοποιήσει αυτούς τους δύο ανθρώπους”, δήλωσε στο Sky News η βρετανίδα υπουργός Εμπορίου Αν-Μαρί Τριβέλιαν.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, οι άνδρες -αμφότεροι άμαχοι- εργάζονταν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Κέντρο Κοινών Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων που παρείχε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες στους εγκλωβισμένους Ουκρανούς και βοηθούσε στην εκκένωση περιοχών της Ουκρανίας.

Χθες η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ένας βρετανός υπήκοος σκοτώθηκε και ένας άλλος αγνοείται στην Ουκρανία με τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι ο νεκρός ήταν ένας βρετανός βετεράνος του στρατού, ο οποίος πιστεύεται ότι πολεμούσε στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1