Κόσμος

Δεν «βλέπει» ηρεμία ο Ζελένσκι στα σύνορα με την Ρωσία

Η ένταση στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας ενδέχεται να συνεχιστεί έως τον Σεπτέμβριο, όταν η Ρωσία θα ολοκληρώσει τις στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την δεύτερη επέτειο στο αξίωμα του αρχηγού του κράτους.

Αναφερόμενος στην διένεξη στην ανατολική Ουκρανία, ο Ζελένσκι είπε ότι θεωρεί πως για την διευθέτηση της διένεξης στο Ντονμπάς παράλληλα με τις συνομιλίες στο σχήμα της Νορμανδίας (Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία) είναι αναγκαίο να έχει απευθείας διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι το γραφείο του άρχισε επαφές με την ρωσική πλευρά για το θέμα της διοργάνωσης μιας συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι γίνονται επαφές μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο όπως είπε « η διαδικασία προχωράει δύσκολα», αλλά τα σχέδια των θεμάτων που συζητούνται είναι «περισσότερο θεωρητικά και όχι επί συγκεκριμένου».

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι θεωρεί αναγκαίο να εμπλακούν στην διαδικασία διευθέτησης της κρίσης στο Ντονμπάς και οι ΗΠΑ, αλλά προς το παρόν δεν είναι έτοιμος να πει με ποιο σχήμα μπορεί να γίνει αυτό.

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου έχουν διακοπεί αφότου η Ρωσία προσάρτησε την ουκρανική περιοχή της Κριμαίας το 2014 και υποστηριζόμενοι από την Ρωσία αυτονομιστές έθεσαν τότε υπό τον έλεγχό τους τμήμα της ανατολικής Ουκρανίας.

Η ένταση αναζωπυρώθηκε και πάλι τους τελευταίους μήνες, όταν εντάθηκαν οι συγκρούσεις με ευθύνη και των δύο πλευρών στο Ντονμπάς και η Ρωσία ανέπτυξε μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις της στα σύνορά της με την Ουκρανία και στην Κριμαία, ισχυριζόμενη ότι πραγματοποιεί ασκήσεις αμυντικού χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ>

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ επιστρέφει την Τρίτη στο ABC μετά την κατακραυγή για το κόψιμο του «Jimmy Kimmel Live!»
Το θρυλικό Jimmy Kimmel Live! «κόπηκε» επειδή ο παρουσιαστής είχε κατηγορήσει την αμερικανική δεξιά πως εκμεταλλεύτηκε πολιτικά τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή, Τσάρλι Κερκ
Ο Τζίμι Κίμελ 1
Το Ισραήλ κατεδαφίζει τα σπίτια των Παλαιστινίων που σκότωσαν έξι ανθρώπους στην επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ
Μάλιστα το Ισραήλ είχε διατάξει την κατεδάφιση όλων των σπιτιών που χτίστηκαν χωρίς άδεια στην Κατάνα και την Κουμπέιμπα, πόλεις καταγωγής των δραστών
Το σημείο της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ 1