Κόσμος

Διάγγελμα Τραμπ: Αν το Ιράν δεν κάνει ειρήνη, οι μελλοντικές επιθέσεις θα είναι πολύ ισχυρότερες και πολύ πιο εύκολες

«Το Ιράν - ο νταής της Μέσης Ανατολής - πρέπει τώρα να κάνει ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι οι βασικές εγκαταστάσεις πυρηνικού εμπλουτισμού της Τεχεράνης έχουν εξαλειφθεί πλήρως

Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε «μαζικά πλήγματα ακριβείας» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν στο Φορντό, το Νατάνζ και το Ισφαχάν, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του στις 5 το πρωί της Κυριακής (22.06.2025) ώρα Ελλάδας μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν.

«Στόχος μας ήταν η καταστροφή της πυρηνικής ικανότητας εμπλουτισμού του Ιράν και ο τερματισμός της πυρηνικής απειλής που θέτει το Νο1 κράτος – χορηγός της τρομοκρατίας», είπε στη συνέχεια του διαγγέλματός του ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ για τα αμερικανικά χτυπήματα κατά των πυρηνικών της Τεχεράνης.

«Απόψε, μπορώ να ενημερώσω στον κόσμο ότι τα πλήγματα ήταν μια θεαματική στρατιωτική επιτυχία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι βασικές εγκαταστάσεις πυρηνικού εμπλουτισμού του Ιράν έχουν εξαλειφθεί πλήρως».

«Το Ιράν – ο νταής της Μέσης Ανατολής – πρέπει τώρα να κάνει ειρήνη. Εάν δεν κάνει, οι μελλοντικές επιθέσεις θα είναι πολύ ισχυρότερες και πολύ πιο εύκολες», προειδοποίησε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

O Ντόναλντ Τραμπ και πίσω του ο Μάρκο Ρούμπιο για τις αμερικανικές επιθέσεις στα πυρηνικά του Ιράν
O Ντόναλντ Τραμπ – και πίσω του ο Μάρκο Ρούμπιο – μιλά προς το αμερικανικό έθνος για τις επιθέσεις των ΗΠΑ στα πυρηνικά του Ιράν / REUTERS / Φωτογραφία Carlos Barria

Ο Τραμπ ευχαρίστησε, επίσης, τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. «Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Πρωθυπουργό Μπίμπι Νετανιάχου», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε τονίζοντας:

«Εργαστήκαμε ως ομάδα όπως ίσως καμία ομάδα δεν έχει συνεργαστεί ποτέ πριν και έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο για να εξαλείψουμε αυτήν τη φρικτή απειλή για το Ισραήλ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ στηρίζει την Ουκρανία: «Με τη βοήθεια ΕΕ και ΝΑΤΟ μπορεί να ανακτήσει όλα τα εδάφη της – “Χάρτινος τίγρης” η Ρωσία»
«Ο Πούτιν και η Ρωσία αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, και τώρα είναι η στιγμή για την Ουκρανία να δράσει», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένακι και Ντόναλντ Τραμπ 26
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη