Κόσμος

Έξαλλος ο Τραμπ με δημοσιογράφο: Ποτέ μη μιλάς στον πρόεδρο με αυτόν τον τρόπο (vid)

Τον έντονο εκνευρισμό του Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να προκαλέσει ένας δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο. Ο ανταποκριτής του Reuters έκανε το… «λάθος» να διακόψει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ απαντούσε στην ερώτηση που του είχε θέσει και αφορούσε στην πιθανότητα παραδοχής της ήττας του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. 

«Είμαι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποτέ μη μιλάς με αυτόν τον τρόπο στον πρόεδρο» είπε -εμφανώς εκνευρισμένος- ο Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Τζεφ Μέισον. Την Πέμπτη (26/11) ήταν η πρώτη φορά από την ημέρα των αμερικανικών εκλογών που ο Τραμπ δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός επί 25 λεπτά ουσιαστικά απέφευγε να απαντήσει στην πιο κρίσιμη ερώτηση των ημερών που αφορά στην παραδοχή της ήττας του. Επιμένοντας στους ισχυρισμούς του περί νοθείας στις αμερικανικές εκλογές – χωρίς όμως να παρέχει κάποια απόδειξη- , ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι η ομάδα του «δεν έχει τον χρόνο με το πλευρό της».

Click4more: Ο όρος του Ντόναλντ Τραμπ για να… δεχτεί να φύγει από τον Λευκό Οίκο

Στις 14 Δεκεμβρίου αποφασίζει το εκλεκτορικό σώμα

Σημειώνεται ότι το εκλεκτορικό σώμα θα συνέλθει τη 14η Δεκεμβρίου για να αναδείξει επίσημα τον νικητή των εκλογών. Γενικά πρόκειται απλώς για τυπική διαδικασία.

Ως εδώ, όλες οι δικαστικές προσφυγές της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου έχουν αποτύχει. Οι πολιτείες κλειδιά, η μια πίσω από την άλλη, επικύρωσαν τα αποτελέσματα.

Ο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, εξασφάλισε 306 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 232 του Τραμπ. Έφθασε στην επικράτησή του ανακτώντας παλιά οχυρά των Δημοκρατικών όπου είχε κερδίσει προς γενική κατάπληξη ο επιχειρηματίας των ακινήτων το 2016, όπως η Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν.

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ αναγκάστηκε να δώσει πράσινο φως στην έναρξη της διαδικασίας της μεταβίβασης της εξουσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν