Κόσμος

Επίσημο! «Ο Μπερτ και ο Έρνι δεν είναι ούτε γκέι, ούτε στρέιτ»

Για όσους είχατε απορία, πλέον λέγεται ανοιχτά: Ο Μπερτ και ο Έρνι, οι δύο κούκλες του δημοφιλούς παιδικού προγράμματος Sesame Street, δεν είναι γκέι.

Σύμφωνα όμως με το Sesame Workshop, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παράγει το πρόγραμμα, ο Μπερτ και ο Έρνι εκτός από το ότι δεν είναι γκέι, δεν είναι ούτε ετεροφυλόφιλοι: είναι απλώς “καλύτεροι φίλοι” και δεν έχουν “σεξουαλικό προσανατολισμό”.

Το… ερώτημα που βασάνιζε (;) – Ήταν γκέι;

Οι παραγωγοί της εκπομπής προσπάθησαν με αυτόν τον τρόπο να βάλουν οριστικό τέλος σε μια συζήτηση που συνεχίζεται εδώ και μισό αιώνα, αφότου πρωτοεμφανίστηκε το “παράξενο ζευγάρι” στους τηλεοπτικούς δέκτες, το 1969.

“Δημιουργήθηκαν για να διδάξουν στα παιδιά προσχολικής ηλικίας ότι μπορούν να είναι καλοί φίλοι με εκείνους που είναι πολύ διαφορετικοί από τα ίδια. Μολονότι είναι ανδρικοί χαρακτήρες και έχουν πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά (όπως και οι περισσότερες κούκλες του Sesame Street), παραμένουν κούκλες, δεν έχουν σεξουαλικό προσανατολισμό”, τόνισε το Sesame Workshop σε μια ανακοίνωση στο Twitter.

bert ernie

Αφορμή για τη… διευκρίνιση στάθηκε ο ισχυρισμός του πρώην σεναριογράφου της εκπομπής Μαρκ Σάλτσμαν ότι έγραφε τους διαλόγους σαν να είχε να κάνει με ένα “αγαπημένο ζευγάρι”.

Πάντως, ο Μπερτ και ο Έρνι, προφανώς εν αγνοία τους, είναι εδώ και χρόνια σύμβολα του αγώνα των ομοφυλόφιλων και μάλιστα βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης στη Βόρεια Ιρλανδία, όταν ένα ζαχαροπλαστείο αρνήθηκε να φτιάξει μια τούρτα με το σύνθημα “Υποστηρίξτε τους Γάμους Ομοφυλοφίλων” και τις φωτογραφίες των δύο κούκλων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Χούθι απειλούν το Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε βαλλιστικούς πυραύλους μέχρι να σταματήσετε τις επιθέσεις»
Ανακοίνωσαν πως οι επιθέσεις ήταν αντίποινο για τα πλήγματα σε υποδομές Ιράν, Ιράκ, Λιβάνου και Παλαιστίνης αλλά και στις ισραηλινές δολοφονίες κατά αμάχων
Χούθι
Το Ισραήλ έπληξε εγκαταστάσεις του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν – Χτυπήθηκαν και εργοστάσια πυρομαχικών
Με 50 από αεροσκάφη επιτέθηκε ο ισραηλινός στρατός, αναφέρουν οι IDF - Επίθεση και σε τμήμα του ιρανικού υπουργείου Άμυνας από το οποίο προμηθεύονταν όπλα Χεζμπολάχ και Χαμάς
Οι ιρανικές εγκαταστάσεις που έπληξε ο ισραηλινός στρατός
Το Ιράν απειλεί ξανά τις χώρες του Κόλπου: Χτυπήθηκε αμερικανικό πλοίο στο Ομάν – Εκρήξεις σε Τεχεράνη και Λίβανο
Το Ισραήλ καταγγέλλει πως δέχθηκε επίθεση και από τα εδάφη της Υεμένης - Νεκρός και τραυματίες στο Τελ Αβίβ από ιρανικές επιθέσεις - Επιμένει ο Τραμπ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Πλοίο 9