Κόσμος

Euro 2016: 15 επιθέσεις θα έκανε ο Γάλλος με τα εκρηκτικά και τα όπλα

Οι Ουκρανοί λένε ότι ο Γάλλος που συνέλαβαν με τα όπλα και τα εκρηκτικά σκόπευε να κάνει 15 επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Euro 2016 στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η SBU, η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας πρόκειται για ακροδεξιό που θα εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον εβραϊκών και μουσουλμανικών στόχων, αλλά και επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών εγκαταστάσεων.

Ο Γάλλος εντοπίστηκε στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας και συνελήφθη, όπως λένε οι Ουκρανοί είχε μαζί του 100 κιλά εκρηκτικών υλών, τρεις εκτοξευτήρες βομβίδων και πολλά όπλα καλάσνικοφ.

Ο άνδρας που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 25 ετών και κατάγεται από την περιοχή της Λωραίνης συνελήφθη στις 21 Μαϊου την ώρα που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα Ουκρανίας Πολωνίας. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι είναι παλιός γνώριμος των αρχών. Στην έρευνα που έγινε από τις υπηρεσίες της Ουκρανίας είχε επαφές για να προμηθευτεί περισσότερα όπλα απ’ αυτά που βρέθηκαν να έχει στην κατοχή του.

Τώρα γίνεται έρευνα στη Γαλλία και αλλού για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών του καθώς ο όγκος του οπλισμού αφήνει μικρά περιθώρια να δρούσε ως “μοναχικός λύκος”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska
Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκε τη Ζιζέλ Πελικό στο Μπάκιγχαμ: Η Γαλλίδα γυναίκα – «σύμβολο» κατά της σεξουαλικής βίας
Αφού ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ, ο Ντομινίκ Πελικό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, η βασίλισσα Καμίλα είχε στείλει επιστολή στην 73χρονη Γαλλίδα, επαινώντας «το θάρρος και την αξιοπρέπειά της»
Η βασίλισσα Καμίλα της Βρετανίας στέκεται δίπλα στη Ζιζέλ Πελικό κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κλάρενς Χάουζ στο Λονδίνο