Κόσμος

Φινλανδία: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό εισήχθη ο 73χρονος πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο, όπως ανακοίνωσε η προεδρία.

Ο πρόεδρος τη Φινλανδίας “αισθάνεται αρκετά καλά και συνεχίζει να εργάζεται από απόσταση”, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του ενώ διαγνώστηκες με κορονοϊό στις 19 Απριλίου, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί μια επίσκεψη στη Νορβηγία.

Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο για νοσηλεία γίνεται σε μια στιγμή που η Φινλανδία, βόρεια χώρα που μοιράζεται σύνορα 1.300 χλμ. με τη Ρωσία, εξετάζει να υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Μεσούσης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Μόσχα απείλησε να ενισχύσει τα στρατιωτικά της μέσα, κυρίως τα πυρηνικά, στην περιοχή της Βαλτικής εάν η Φινλανδία ή η Σουηδία ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σουηδία στα μέσα Απριλίου ότι η απόφαση να υποβληθεί ή όχι αίτηση ένταξης της χώρας της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα λαμβανόταν “σε λίγες εβδομάδες”.

Ο πρόεδρος Νιινίστο αναμένεται να μεταβεί στις 18 Μαΐου στη Σουηδία, όπου συζητείται επίσης μια αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Πολλοί αναλυτές προβλέπουν μια αίτηση ένταξης της Φινλανδίας, και ίσως της Σουηδίας, αρκετά γρήγορα για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου στη Μαδρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στον αέρα η συνάντηση ΗΠΑ – Ιράν στη Ντόχα – Το Κατάρ δεν «ξεπαγώνει» τα ιρανικά 6 δισ. δολάρια
Γουίτκοφ και Κούσνερ θα βρίσκονται στην Ντόχα, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το Ιράν, ανακοίνωσε το Κατάρ, το οποίο, όπως τόνισε, συντονίζεται με το Ομάν για το Ορμούζ
Ιράν
Σκληρό παιχνίδι της μοίρας: Απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε στη Βενεζουέλα και έκτοτε αγνοούνται
Λίγες ώρες πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου αεροσκάφος με 146 απελαθέντες Βενεζουελάνους, ανάμεσά τους 19 γυναίκες και επτά παιδιά, προσγειώθηκε στο Καράκας και τους πήγαν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε
Κτίριο που έχει καταρρεύσει στη Λα Γκουάιρα