Κόσμος

Γαλλία – Δημοσκόπηση: Ανεβασμένα τα ποσοστά της Λε Πεν

Ο ανεξάρτητος Εμμανουέλ Μακρόν θα κερδίσει εύκολα την επικεφαλής της ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν ,στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αλλά η έκβαση μιας μονομαχίας ανάμεσα στην ίδια και τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν είναι περισσότερο αμφίρροπη απ' ό,τι ήταν ποτέ μέχρι τώρα, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της Opinionway έδειξε πως η Λεπέν θα κέρδιζε 42% των ψήφων, σε σύγκριση με 52% για τον Φιγιόν, που πλήττεται από το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του, σε περίπτωση που αυτός ο τελευταίος προκριθεί στον δεύτερο γύρο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό της Λε Πεν σε δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο, μέχρι στιγμής, φέτος.

Κατά τα λοιπά τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι παρόμοια με αυτά προηγούμενων ερευνών –με την Λεπέν να παίρνει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, αλλά στη συνέχεια να χάνει είτε από τον Μακρόν είτε από τον Φιγιόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λε Πεν παίρνει 26% στον πρώτο γύρο, σε σύγκριση με 22% για τον Μακρόν και 21% για τον Φιγιόν.
Ο κεντρώος Μακρόν είναι στη συνέχεια ο υποψήφιος που είναι το πιθανότερο να κερδίσει την Λε Πεν στον δεύτερο γύρο, καθώς αναμένεται να λάβει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 63% των ψήφων, ενώ η Λεπέν 37%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 6