Κόσμος

Γεωργία: Προφυλάκιση ακτιβίστριας που έριξε μπογιά σε θρησκευτική εικόνα με απεικόνιση του Στάλιν

Δικαστήριο στη Γεωργία διέταξε την προφυλάκιση για πέντε μέρες μιας γυναίκας η οποία «βεβήλωσε» θρησκευτική εικόνα που απεικονίζει τον Σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν, μετέδωσαν σήμερα Παρασκευή 2/2/2024 τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ένωση Νέων Δικηγόρων της Γεωργίας, η οποία έχει αναλάβει την υπεράσπιση της γυναίκας, της Νάτα Περάντζε, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί άμεσα σε τηλεφωνική κλήση ούτε για την δίκη, ούτε για τα κίνητρα «βεβήλωσης» της εικόνας του Στάλιν, αλλά δήλωσε στο γεωργιανό πρακτορείο ειδήσεων InterPressNews ότι η εν λόγω γυναίκα φυλακίσθηκε με κατηγορίες χουλιγκανισμού, που συνιστά διοικητικό αδίκημα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν ανέφερε ποια γραμμή υιοθέτησαν οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπισή της.

Στα μέσα Ιανουαρίου είχε πραγματοποιηθεί διαδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων Γεωργιανών που ζητούσαν να τιμωρηθεί αυστηρά η Περάντζε, η οποία είχε κατηγορηθεί ότι έριξε μπλε μπογιά στην εικόνα που είχε τοποθετηθεί στον ναό της Αγίας Τριάδας στο Τμπιλίσι, σε μια πράξη διαμαρτυρίας.

Οι συγκεντρωμένοι προέρχονταν από τον χώρο της ακροδεξιάς και επιχείρησαν να εισβάλλουν στο σπίτι της Περάντζε. Παραμένει ασαφές αν η διαμαρτυρία σχετιζόταν με την μπλε μπογιά στην θρησκευτική εικόνα ή στην «βεβήλωση» του γεννημένου στην Γεωργία Ιωσήφ Στάλιν.

 

Η κίνηση της ακτιβίστριας – που είχε καταγραφεί στις 9 Ιανουαρίου με άγνωστη τότε την υπαίτια – είχε προκαλέσει αναστάτωση στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία.

 

Ένα πλευρικό πλαίσιο της εικόνας περιλαμβάνει μια απεικόνιση του γεννημένου στη Γεωργία, Ιωσήφ Στάλιν – ενός δηλωμένου άθεου που κατέστειλε βίαια τη θρησκεία σε ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση – να ευλογείται από την Αγία Ματρώνα της Μόσχας, μια Ρωσίδα ορθόδοξη αγία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

RELIGION GEORGIA STALIN

Ακτιβιστές και πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως και ακροδεξιές ομάδες ζητούν η Περάντζε να διωχθεί ποινικά και να φυλακισθεί επειδή όπως λένε προέβη σε μια πράξη που πρόσβαλε την εικόνα και τα πιστεύω τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία