Κόσμος

Γερμανία: Ο Πουτζδεμόν ζητά να επιστρέψει και να ζήσει στο Βέλγιο

Να επιστρέψει και να ζήσει στο Βέλγιο ζητά ο Κάρλες Πουτζδεμόν, όταν ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες στη Γερμανία, όπου την Μεγάλη Παρασκευή αποφυλακίστηκε με εγγύηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Επιθυμία μου είναι να επιστρέψω στο Βέλγιο. Αλλά μόνο μετά το τέλος των διαδικασιών εδώ στη Γερμανία, όχι πριν”, είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

“Στα σχέδιά μου είναι φυσικά να παραμείνω στο Βερολίνο. Αυτός θα είναι ο τόπος κατοικίας μου μέχρι το πέρας της διαδικασίας”, πρόσθεσε. Ερωτηθείς πού θα καταλύσει στο Βερολίνο εκείνος απάντησε γελώντας: “Η αστυνομία γνωρίζει”.

Ο Πουτζδεμόν απελευθερώθηκε χθες από τη γερμανική φυλακή όπου κρατούνταν έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου του βόρειου κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 75.000 ευρώ.

Την Πέμπτη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του στην Ισπανία με την κατηγορία της εξέγερσης, όπως ζητεί η Μαδρίτη, αλλά έκρινε ότι η έκδοσή του είναι πιθανή βάσει της κατηγορίας περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Ο Πουτζδεμόν είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα έπειτα από την έκδοση ισπανικού εντάλματος σύλληψης κατά την είσοδό του στη Γερμανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Dolphin σαρώνει την Ανατολική Κίνα – Καταρρακτώδεις βροχές, ισχυροί άνεμοι και πλημμύρες
Οι αρχές του Πεκίνου έχουν ήδη αυξήσει το επίπεδο προειδοποίησης για καταρρακτώδεις βροχές, ενώ η κινεζική πρωτεύουσα προετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών
People wade through a flooded street after Typhoon Dolphin brought heavy rain to Shanghai, China, August 10, 2026. REUTERS/Go Nakamura
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν είναι «σαν παρτίδα σκάκι» – «Είμαστε επαγγελματίες παίκτες», απαντά η Τεχεράνη
Η ιρανική διπλωματία διαμηνύει ότι δεν βρίσκονται σε εξέλιξη απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, αλλά μόνο ανταλλαγές μηνυμάτων μέσω μεσολαβητών
Ντόναλντ Τραμπ
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ