Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Η πιο αμήχανη φωτογραφία στην ιστορία της Ευρώπης!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER

Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια ματιά στη φωτογραφία για να διακρίνει κανείς το αμήχανο (σε σημείο αστείο) βλέμμα στα πρόσωπα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι δυο άνδρες τα «τσούγκρισαν» άγρια αμέσως μετά τις ευρωεκλογές όταν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έθεσε βέτο να μην είναι ο Γιούνκερ, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του πρώτου κόμματος (ΕΛΚ), ο πρόεδρος της νέας Κομισιόν.

Ο Γιούνκερ απάντησε πως «δεν θα παρακαλέσει» αλλά η καρδούλα του το ήξερε. Από τη στιγμή όμως που είχε «δέσει» την υποστήριξη της Άνγκελα Μέρκελ (σ.σ. δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, αφού ο Γιούνκερ ήταν υποψήφιος της ευρωπαϊκής δεξιάς) τα πράγματα θα έπαιρναν το δρόμο τους.

Ο Γιούνκερ λοιπόν εξελέγη νέος πρόεδρος της Κομισιόν διαδεχόμενος τον Μπαρόζο και ο Κάμερον, που αρχικά είχε απειλήσει ακόμη και με αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. στο επερχόμενο δημοψήφισμα του 2017, αναγκάζεται τώρα να συνεργαστεί με τον άνθρωπο που δεν ήθελε να βλέπει και τα βρετανικά tabloid ανεβοκατέβαζαν μεθύστακα και αποτυχημένο.

Γι’ αυτό και το αμήχανο βλέμμα της φωτογραφίας που ανέβηκε στον λογαριασμό του Βρετανού πρωθυπουργού στο twitter από τη συνάντηση Κάμερον – Γιούνκερ χθες στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Ο Κάμερον κοιτάει στην κάμερα, το βλέμμα του Γιούνκερ φεύγει λίγο… αριστερά, το σακάκι του είναι στραβοκουμπωμένο…. Μια ωραία παρέα είμαστε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξελέγη ο Γιούνκερ – Ποιοι δεν τον ψήφισαν!

Ομολογία Γιούνκερ: Πειραματόζωο η Ελλάδα – Η τρόικα δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση

Επισήμως 30.800 ευρώ τον μήνα θα παίρνει ο Γιούνκερ

Ο Κάμερον ξαφνικά… αγάπησε τον Γιούνκερ!

Οργή Βρετανών υπουργών: Δειλοί όσοι ψήφισαν Γιούνκερ για πρόεδρο της Κομισιόν!

“Ενα βήμα πριν την έξοδο από την ΕΕ η Βρετανία μετά την υποψηφιότητα Γιούνκερ”

“Ο Γιούνκερ είναι μεθύστακας – Πίνει κονιάκ για πρωινό!”

Έξαλλη η Μέρκελ με τον Κάμερον: Μη μ’ απειλείς εμένα για τον Γιούνκερ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε