Κόσμος

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 32 ουκρανικά drones

Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 32 ουκρανικά drones πάνω από την Μόσχα και από πολλές ρωσικές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, την επομένη της σφοδρότερης αεροπορικής επίθεσης που εξαπέλυσε στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Τα drones αναχαιτίστηκαν από την αντι-αεροπορική άμυνα της Ρωσίας πάνω από τις δυτικές ρωσικές περιοχές Μπριάνσκ, Οριόλ και Κουρσκ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία καθώς και πάνω από την περιοχή της Μόσχας, τόνισε σήμερα το πρωί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ουκρανικές επιθέσεις αυτές έρχονται μετά από κύματα ρωσικών επιθέσεων σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία, που άφησαν τουλάχιστον 31 νεκρούς και 152 τραυματίες στη μεγαλύτερη επίθεση με drones και πυραύλους που βίωσε η χώρα στον 22μηνο πόλεμο, όπως ανέφεραν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τη Ρωσία για το μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και dpa

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από την Τεχεράνη
Δύο οι νεκροί από την επίθεση του Ισράηλ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν - Ο Τραμπ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον - Σύγκληση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο
Ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη στο Ιράν / Πηγή φωτογραφίας: Majid Asgaripour
Ανανεώθηκε πριν 33 λεπτά
1
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη 3