Κόσμος

Η Washington Post αναλύει το βίντεο πυροβολισμών στο δείπνο των ανταποκριτών: Δεν φαίνεται να πυροβολεί ο Άλεν Κόουλ

Δεν φαίνεται να πυροβολεί ο Άλεν στο βίντεο, αναφέρει το δημοσίευμα μετά την ανάλυση των καρέ

Πέντε ημέρες έχουν περάσει από την επίθεση στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Ουάσιγκτον, στο δείπνο των Αντιπροσώπων του Λευκού Οίκου, που ένας 31χρονος φέρεται να άνοιξε πυρ ενώ βρισκόταν στην αίθουσα και ο Ντόναλντ Τραμπ με νέα στοιχεία να προκαλούν προβληματισμούς.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που εξέτασε η εφημερίδα «Washington Post» δείχνει ότι ο 31χρονος Κόουλ Άλεν φαίνεται να σήκωσε την καραμπίνα του προς έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας, ο οποίος τότε άνοιξε πυρ, όμως δεν φαίνεται στο βίντεο να πυροβολεί.

Οι πυροβολισμοί καταγράφηκαν σε σημείο ελέγχου έξω από την εκδήλωση των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

 

Το βίντεο, πιο καθαρό από αυτό που είχε ανεβάσει στα social media ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν δείχνει όλους τους πυροβολισμούς, αλλά αποτυπώνει τα περίπου 4 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο Άλεν πετάχτηκε τρέχοντας από μια πόρτα μέχρι να πέσει στο έδαφος, κοντά σε μια σκάλα που οδηγεί στην αίθουσα εκδήλωσης.

Δεν φαίνεται να πυροβολεί ο Κόουλ

Στο υλικό φαίνεται ότι ο πράκτορας έβγαλε το όπλο του μέσα σε 2 δευτερόλεπτα και πυροβόλησε συνολικά 4 φορές. Οι τρεις πρώτοι πυροβολισμοί φαίνεται να έγιναν προς κατεύθυνση όπου βρίσκονταν και άλλοι άνθρωποι ασφαλείας.

Δεν φαίνεται στο βίντεο ο Άλεν να πυροβολεί, παρότι οι αρχές τον κατηγορούν ότι έκανε χρήση όπλου. Επίσης, δεν φαίνεται κάποια λάμψη από το όπλο του πριν βγει εκτός κάδρου.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ακούστηκε ένας δυνατός πυροβολισμός όταν ο Άλεν πέρασε από τον έλεγχο κρατώντας το όπλο. Ένας πράκτορας τραυματίστηκε στο αλεξίσφαιρο γιλέκο και απάντησε με πυρά. Ο τραυματίας δέχθηκε ιατρική φροντίδα και πήρε εξιτήριο.

Ο Άλεν έτρεξε περίπου 20 μέτρα μέσα στον χώρο και, σύμφωνα με τις αρχές, δεν χτυπήθηκε από σφαίρες. Τελικά έπεσε κάτω και συνελήφθη με ελαφρά τραύματα.

Η Μυστική Υπηρεσία δεν απάντησε σε ερωτήσεις για το γιατί δεν φαίνεται να πυροβόλησε ο ύποπτος ή για το ότι οι πυροβολισμοί έγιναν κοντά σε άλλους πράκτορες. Δήλωσε μόνο ότι τα μέτρα ασφαλείας λειτούργησαν σωστά και απέτρεψαν χειρότερα.

Ο Άλεν, από την Καλιφόρνια, κατηγορείται επίσης για απόπειρα δολοφονίας του προέδρου των ΗΠΑ και για μεταφορά όπλων μεταξύ πολιτειών.

Αρχικά οι αρχές ανέφεραν ότι ο πράκτορας είχε πυροβοληθεί, όμως αργότερα φάνηκαν πιο επιφυλακτικές και είπαν ότι ακόμα ερευνούν τι ακριβώς συνέβη.

 

Δεν βρέθηκαν τρύπες στον τοίχο από σφαίρες από καραμπίνα

Σύμφωνα με το βίντεο, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, ο Άλεν βγήκε τρέχοντας από μια πόρτα κρατώντας την καραμπίνα χαμηλά. Στο σημείο υπήρχαν τουλάχιστον 9 άτομα ασφαλείας, όμως οι περισσότεροι δεν τον αντιλήφθηκαν αμέσως.

Ένας μόνο πράκτορας αντέδρασε, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τέσσερις φορές. Οι πυροβολισμοί έγιναν μέσα σε περίπου 1,4 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με ειδικό.

Μετά τους πυροβολισμούς, οι υπόλοιποι πράκτορες έσκυψαν για κάλυψη, ενώ κάποιοι έβγαλαν τα όπλα τους, χωρίς όμως να φαίνεται ότι πυροβόλησαν.

Στο σημείο βρέθηκαν τρύπες στον τοίχο, που φαίνεται να ταιριάζουν με τους πυροβολισμούς από το πιστόλι του πράκτορα και όχι από καραμπίνα, σύμφωνα με ειδικό στα όπλα.

Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση είναι ένας 45χρονος Βρετανός υπήκοος, γεννημένος στη Σομαλία
Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε τον εκλογικό χάρτη της Λουιζιάνα, «χτύπημα στη φυλετική ισότητα»
«Ένας νόμος γραμμένος με το αίμα, τον ιδρώτα και τις θυσίες των Αμερικανών για να εμποδίσουν τις φυλετικές διακρίσεις, για άλλη μια φορά αποδυναμώνεται», ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ
Το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον
Στα 119,71 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από το 2022, εκτοξεύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη, ότι σκοπεύει να διατηρήσει τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν μέχρι το καθεστώς να πει «ναι» σε μία συμφωνία που θα απαντά στις ανησυχίες των ΗΠΑ
The Rishiri Galaxy, an oil and chemical tanker sailing under the flag of Panama, is docked at the Texas City docks next to the Marathon Galveston Bay Refinery shortly after U.S. President Donald Trump announced a 60-day waiver of the Jones Act shipping law, in Texas City, Texas, U.S. March 18, 2026. REUTERS/Antranik Tavitian