Κόσμος

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Νέες λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία των Ρώσων κρυπτοαπατεώνων – Τους τσιμέντωσαν στην έρημο

Πρώτα τους ανάγκασαν να παρακολουθήσουν ο ένας τον άλλον να βασανίζεται μέχρι θανάτου

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την σκληρή δολοφονία του Ρώσου μεγιστάνα κρυπτονομισμάτων, Ρομάν Νόβακ, και της συζύγου του, Άννα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ζευγάρι φέρεται να «τσιμεντώθηκε» και να θάφτηκε σε μια έρημο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφού πρώτα τους ανάγκασαν να παρακολουθήσουν ο ένας τον άλλον να βασανίζεται μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρομάν Νόβακ και η σύζυγός του, έπεσαν θύματα απαγωγής στις αρχές Οκτωβρίου και βρέθηκαν νεκροί τον Νοέμβριο, εβδομάδες μετά την εξαφάνισή τους. Η ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, επικαλούμενη πηγή κοντά στην έρευνα, ανέφερε: «Τους τσιμέντωσαν. Οι σοροί τους βρέθηκαν τον Νοέμβριο». Οι τοπικές Αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανέσυραν τις σορούς του ζευγαριού κατά τη διάρκεια έρευνας σε μια απομακρυσμένη έρημη περιοχή, και εξετάζουν το ενδεχόμενο να τις στείλουν στη Ρωσία για εγκληματολογική ανάλυση και την ταφή.

Ο Ρομάν Νόβακ, ο οποίος το 2020 καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης στη Ρωσία για απάτη, μετακόμισε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αφού του χορηγήθηκε αναστολή. Εκεί, δημιούργησε μια εφαρμογή κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται Fintopio, για την οποία φέρεται να προσέλκυσε επενδύσεις έως και 433 εκατ. ευρώ προτού κατηγορηθεί για εξαπάτηση. Αυτό το ποσό πιστεύεται ότι προσπαθούσαν να αρπάξουν οι απαγωγείς.

Τα κινητά τους τηλέφωνα έδωσαν για τελευταία φορά σήμα στα σύνορα με το Ομάν, όπου η αστυνομία εντόπισε αργότερα τις σορούς τους, αφού προηγήθηκε μεγάλη επιχείρηση έρευνας.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το ζευγάρι βασανίστηκε καθώς οι απαγωγείς ήθελαν να μάθουν τους κωδικούς για αυτά τα χρήματα.

Σύμφωνα με αυτές τις περιγραφές, όταν οι κωδικοί δόθηκαν, τα πορτοφόλια ήταν άδεια. Οι δράστες φέρονται στη συνέχεια να τοποθέτησαν τα πτώματα σε σακούλες και να χρησιμοποίησαν διαλυτικό, ώστε να επιταχύνουν τη διάλυση των σορών και να καταστρέψουν τυχόν ίχνη DNA.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν συγγενείς ενημέρωσαν την αστυνομία του Ντουμπάι ότι το ζευγάρι αγνοείται και υπήρχαν υποψίες για απαγωγή. 

Ορισμένα ρωσικά μέσα υποστήριξαν ότι ένας ή περισσότεροι από τους εξαπατημένους επενδυτές του Νόβακ ενδέχεται να εμπλέκονται στη δολοφονία, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Τρεις Ρώσοι πολίτες έχουν συλληφθεί στην Αγία Πετρούπολη μετά την επιστροφή τους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα κόλασης στο Ισραήλ από τις επιθέσεις Ιράν και Χεζμπολάχ – Οι Φρουροί της Επανάστασης ορκίστηκαν να σκοτώσουν τον Νετανιάχου
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου - Συνεχίζεται το θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ - ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου
REUTERS
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
5
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ 5
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5