Κόσμος

ΗΠΑ: Αεροπλάνο σέρνεται με την ουρά στον διάδρομο πετώντας σπίθες, δείτε το βίντεο

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν την Κυριακή (19.07.2026) στο αεροδρόμιο του Σινσινάτι του Βόρειου Κεντάκι στις ΗΠΑ, όταν η ουρά ενός αεροπλάνου τύπου Boeing 777-300 ER της πτήσης 264 της Kalitta Air ακούμπησε στον διάδρομο κατά την προσγείωση με αποτέλεσμα να πεταχτούν σπινθήρες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), το περιστατικό σημειώθηκε όταν το Boeing 777-300ER, που εκτελούσε την πτήση 264 από τις Βρυξέλλες, προσπάθησε να προσγειωθεί ανεπιτυχώς με αποτέλεσμα να ακουμπήσει η ουρά του αεροπλάνου στον διάδρομο προσγείωσης.


Βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που η ουρά του αεροσκάφους σέρνεται στον διάδρομο, προκαλώντας σπινθήρες, πριν απογειωθεί ξανά, εξασφάλισε το Fox19, ενώ αυτόπτης μάρτυρας ακούγεται να φωνάζει έκπληκτος.

Το αεροσκάφος τελικά κατάφερε να προσγειωθεί περίπου στις 20:15 τοπική ώρα ενώ ο διευθυντής επιχειρήσεων της Kalitta Air, Χιθ Νίκολ, δήλωσε ότι κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει το περιστατικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Μηνύει για δυσφήμιση την Haaretz για το ρεπορτάζ πως γνώριζε για την 7η Οκτωβρίου και δεν ενημέρωσε τις Αρχές
Η Haaretz πρόσθεσε ότι ο Νετανιάχου έστειλε προειδοποιητική επιστολή πριν από την αγωγή η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα στρέφεται εναντίον της και εναντίον των δημοσιογράφων Σλόμι Έλνταρ και Ρουθ Γιουβάλ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου