Κόσμος

Ισραήλ: Κλείνει το κοινοβούλιο! Κρούσμα κορονοϊού σε βουλευτή

Η Κνέσετ, η Βουλή του Ισραήλ, ανέστειλε τις εργασίες της σήμερα καθώς μέλος της διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ ορισμένα σχολεία έκλεισαν ξανά, εν μέσω του κλίματος ανησυχίας για την απειλή αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Αφού έλαβε επιθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας τον Μάρτιο και είδε τα νέα κρούσματα να μειώνονται, το Ισραήλ χαλάρωσε τα μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο εφησυχασμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της πανδημίας.

Κρούσμα σε βουλευτή

Η Κνέσετ των εκατόν είκοσι εδρών ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε από το προσωπικό που δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη η φυσική παρουσία του να μείνει στο σπίτι και όλες οι συνεδριάσεις επιτροπών που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν σήμερα αναβλήθηκαν «ενόψει της διενέργειας έρευνας για τις επιπτώσεις» που είχε η διάγνωση ότι ο Σάμι Αμπού Σαχάντα προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

click4more: Πανσέληνος και.. έκλειψη μαζί! Συναρπαστικό φαινόμενο το βράδυ της Παρασκευής

«Απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μου να απομονωθούν και να υποβληθούν σε τεστ», τόνισε ο Αμπού Σαχάντα μέσω Twitter. «Ο ιός κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας και η επιστροφή στη λεγόμενη ρουτίνα τον βοηθάει να εξαπλώνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα και με μεγαλύτερη ταχύτητα», πρόσθεσε.

Ανησυχίες για δεύτερο κύμα

Τα σχολεία του Ισραήλ άνοιξαν τον περασμένο μήνα, αλλά οι ανησυχίες εντείνονται όσον αφορά το ενδεχόμενο ορισμένα παιδιά να μολύνουν άλλα, παρά τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι 42 σχολεία έκλεισαν εξαιτίας κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

«Κάθε εκπαιδευτικός θεσμός όπου υπάρχει νοσηρότητα θα κλείνει», τόνισε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε χθες Τετάρτη, προσθέτοντας πως το προσωπικό πρέπει να επιδιώκει την προστασία του και να εφαρμόζει μέτρα για να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές.

Στο Ισραήλ των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί συνολικά ως εδώ 290 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 17.343 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Στη χώρα έχουν γίνει διαγνωστικά τεστ σε πάνω από 593.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Το Ισραήλ ζητά τη βοήθεια των ΗΠΑ για την απομακρυνση Παλαιστινίων από τη Γάζα – Στην Ουάσινγκτον ο επικεφαλής της Μοσάντ
Ο Μπαρνέα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να προσφέρουν κίνητρα σε Αιθιοπία, Ινδονησία και Λιβύη για να βοηθήσουν το Ισραήλ να τις πείσει να δεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους
Παλαιστίνιοι στη Γάζα
Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο για πρόσφυγες στη Βρετανία: Τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί σε συγκρούσεις με διαδηλωτές
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από ξενοδοχείο προσφύγων, όπου ένας 38χρονος άνδρας, αιτών ασύλου, κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση πριν μερικές μέρες
Βρετανία
1
Νετανιάχου σε Πάπα Λέοντα: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων»
Ο Πάπας Λέων σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό τόνισε ότι είναι «απαραίτητη η κατάπαυση πυρός στη Γάζα, το τίμημα πληρώνουν παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ'
Το Ισραήλ επιτρέπει για 48 ώρες περιορισμένη πρόσβαση των συριακών δυνάμεων στη Σουέιντα - Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Βεδουίνων και Δρούζων
Τα συριακά στρατεύματα αποσύρθηκαν από τη Σουέιντα μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας την Τετάρτη, αλλά συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι
Ένοπλοι και διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου στη Ντερά της Συρίας