Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Και Ρώσοι στις έρευνες για τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους της Φίλεβα

Και Ρώσοι στις έρευνες για τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους της Φίλεβα

Η Φίλεβα επέβαινε σε 6θέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος, που συνετρίβη λίγο έξω από τη Φραγκφούρτη.

Ομάδα Ρώσων εμπειρογνωμόνων η οποία έφθασε σήμερα στην Γερμανία, συμμετέχει από κοινού με ομάδα Γερμανών συναδέλφων του στη διερεύνηση των αιτίων της συντριβής του ιδιωτικού αεροσκάφους Epic-LT, στο οποίο επέβαινε η συνιδιοκτήτρια της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας S7 Νατάλια Φίλεβα.

Το αεροπλάνο Epic-LT της Φίλεβα συνετρίβη στις 31 Μαρτίου στις 16.40 (ώρα Μόσχας) κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο Έγκελσμπαχ της Φραγκφούρτης-αμ-Μάιν.

Στο αεροπλάνο επέβαινε επίσης ο πατέρας της όχι όμως και ο σύζυγός της, ο γενικός διευθυντής της S7, Βλαντισλάβ Φίλεβ.

Η ηλικίας 55 ετών Φίλεβα συνόδευε τον πατέρα της στη Γερμανία όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε κάποια θεραπεία. Η ίδια ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας S7 και ήταν μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία της ανέρχονταν στα 600 εκατομμύρια δολάρια. Ο όμιλος S7 που είναι γνωστός και ως Siberia Airlines, διαθέτει 96 αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις κυρίως στην Ευρώπη και την Ασία. Ως εταιρεία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία μετά την Aeroflot.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, το εξαθέσιο αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε η Φίλεβα, κατέπεσε σε έναν αγρό και τυλίχθηκε στις φλόγες, κοντά στο Έγκελσμπαχ. Ο πιλότος και οι δύο επιβάτες του σκοτώθηκαν.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από τις Κάννες με προορισμό το Έγκελσμπαχ. Σύμφωνα με το σύστημα Flightradar, το αεροσκάφος στις 29 Μαρτίου απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας με προορισμό την πολωνική πόλη Κρακοβία, από όπου αναχώρησε για την Γαλλία.

Με την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος ασχολείται η εγκληματολογική υπηρεσία και η Ομοσπονδιακής Διεύθυνση ερευνών αεροπορικών δυστυχημάτων της Γερμανίας (BFU) .

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις