Κόσμος

Καζάνι που βράζει η Νιγηρία

Πέντε οι νεκροί και πάνω από 10.000 έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των σοβαρότατων επεισοδίων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 10.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εν μέσω του κύματος της βίας κατά μουσουλμάνων που από τη Δευτέρα μαστίζει την πόλη Μπενίν Σίτι, στη νότιο Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

“Έως σήμερα έχουμε καταγράψει πέντε νεκρούς και έχουμε πάνω από 10.000 έκδημους σε διάφορες περιοχές”, τόνισε ο γγ του Ερυθρού Σταυρού στο κρατίδιο Έντο, μία ημέρα μετά την επίθεση εναντίον τεμένους στο Μπενίν Σίτι στα πλαίσια διαδήλωσης κατά της αύξησης στην τιμή των καυσίμων.

Σήμερα, Τρίτη, δεκάδες χιλιάδες Νιγηριανοί βγήκαν πάλι στους δρόμους, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, και πολλοί άλλοι απείχαν από τις εργασίες τους σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν να αποσύρει τους δασμούς που εξακόντισαν στα ύψη την τιμή των καυσίμων.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις είχαν περίπου το μέγεθος των χθεσινών διαμαρτυριών, με τους δρόμους της οικονομικής πρωτεύουσας Λάγος, που συνήθως έχουν πελώριο κυκλοφοριακό πρόβλημα, να είναι εντελώς άδειοι.

Διαβάστε

Νιγηρία: Νεκροί σε διαδηλώσεις κατα της κατάργησης επιδόματος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
5
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ