Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κοροναϊός: 5 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γουχάν πριν μπει η καραντίνα

Απαγορευμένη Πόλη

Ο κοροναϊός έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό με τις αποκαλύψεις να προκαλούν τρόμο.
Εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από την Γουχάν πριν μπει η καραντίνα.
Ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους Αμερικανούς.
Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Καναδά.

Ο κοροναϊός έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό με τις προβλέψεις να μην είναι ευοίωνες. Την ώρα που τα κρούσματα είναι πιθανόν να φτάνουν τις 40.000 μια αποκάλυψη από τον δήμαρχο της Γουχάν ήρθε να προκαλέσει τρόμο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα businessinsider περίπου 5 εκατ. άτομα εγκατέλειψαν την πόλη πριν δοθεί εντολή να μπει η Γουχάν σε καραντίνα.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως μπορεί ο κοροναϊός από την Γουχάν που ξεκίνησε να ταξιδεύει σε άλλα μέρη μέσω των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την πόλη πριν αυτή μπει σε καραντίνα. Αυτό μπορεί να αφορά εργάτες που βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, αλλά και Κινέζους που επιθυμούν να κάνουν κάποια ταξίδια λόγω και της εποχής που προσφέρεται. Οι διακοπές έχουν επεκταθεί, άλλωστε, ως τις 2 Φεβρουαρίου.

Φόβοι πως τα κρούσματα ξεπερνούν ήδη τις 40.000!

Ο τρόμος, πλέον, έχει εξαπλωθεί για τα καλά και οι φόβοι συνεχώς αυξάνονται και επιστήμονες από το πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ προειδοποιούν πως… τα χειρότερα έρχονται.

Στηριζόμενοι σε μαθηματικά μοντέλα, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (HKU) εκτιμούν πως ίσως ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κοροναϊό ξεπερνά τις 40.000! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 81, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 2.840 και τα πιθανά κρούσματα ξεπερνούν τις 6.000, αριθμός που διπλασιάστηκε μέσα σε 24 ώρες.]

Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς υπηκόους να επανεξετάσουν ενδεχόμενο ταξίδι τους στην Κίνα και ιδιαιτέρως στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο του θανατηφόρα νέου κοροναϊού.

Click4more: Απίστευτη γκάφα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το μέγεθος της απειλής

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη διατάξει την αποχώρηση όλου του μη αναγκαίου αμερικανικού προσωπικού και μελών των οικογενειών τους από την επαρχία, σημειώνοντας πως η «αμερικανική κυβέρνηση έχει περιορισμένη δυνατότητα να παράσχει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης» στους πολίτες της εκεί.

Παράλληλα αναφέρεται πως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι η κινεζική κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή ταξιδιωτικές απαγορεύσεις «με μικρή ή με καμία προειδοποίηση».

Ύποπτα κρούσματα και στην Τουρκία

Στο μεταξύ στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην επαρχία Ακσαράι έχει σημάνει συναγερμός, καθώς εντοπίστηκαν δύο Κινέζοι με  συμπτώματα του φονικού κορονοϊού.

Οπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», οι δύο Κινέζοι εργάζονταν σε εργοστάσιο φυσικού αερίου, όταν ένιωσαν αδιαθεσία, ζάλη και ναυτία. Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και νοσηλεύονται σε απομόνωση.

Click4more: Κοροναϊός: Ο πρώτος νεκρός στο Πεκίνο

Μάλιστα, οι ιατρικές αρχές έχουν θέσει σε «καραντίνα» – για προληπτικούς λόγους – ακόμη 10 άτομα, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τους δύο ασθενείς.

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Καναδά

Eργαστήριο στο Γουίνιπεγκ του Καναδά επιβεβαίωσε ότι ο κοροναϊός προσέβαλε έναν άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών και ο οποίος νοσηλεύεται τώρα σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο του Τορόντο. Ο ασθενής έφθασε εκεί από την Ουχάν, την κινεζική πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Η σύζυγός του βγήκε, επίσης, θετική στον κινεζικό ιό. Είναι ηλικίας 50 ετών και προς το παρόν δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, ανέφερε ο Ντέιβιντ Ουίλιαμς, ο επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών του Οντάριο. Η γυναίκα έχει απομονωθεί στο σπίτι της και παρακολουθείται από ειδικούς.

“Δεδομένου ότι έχει η ίδια απομονωθεί, ο κίνδυνος για τους πολίτες του Οντάριο παραμένει μικρός”, είπε ο Ουίλιαμς.

Click4more: Κοροναϊός: Ανατροπή! Αλλού η πηγή του κακού!

“Έχουμε, ακόμη, 19 ανθρώπους που υποβάλλονται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένουμε”, διευκρίνισε η Μπάρμπαρα Γιάφε, αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας.

Την ίδια ώρα, η Σρι Λάνκα επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από έναν ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας της χώρας.

Απομόνωση ζητά το Λονδίνο από τους πολίτες που ταξίδεψαν στη Γουχάν

Οποιοσδήποτε έχει επιστρέψει στη Βρετανία από την Γουχάν της Κίνας τις τελευταίες δύο εβδομάδες θα πρέπει να απομονωθεί και να παραμείνει στο σπίτι του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, εξαιτίας της ανησυχίας για την προσυμπτωματική μετάδοση του κοροναϊού.

Έως τις 16.00 ώρα Ελλάδας σήμερα, η Βρετανία υπέβαλε σε εξετάσεις 73 ανθρώπους για τον κοροναϊό της Ουχάν, όμως δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα της νόσου, που έχει ήδη σκοτώσει 81 ανθρώπους στην Κίνα.

Έτσι είναι μετά από 3 ημέρες το νοσοκομείο που χτίζουν στην Γουχάν

Την ίδια ώρα οι αρχές στην Κίνα δίνουν μάχη με τον χρόνο για να έχουν έτοιμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ δυο νοσοκομεία στην πόλη Γουχάν που έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη από τον κοροναϊό. Τέσσερις κρατικές κατασκευαστικές ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου την κατασκευή του ενός νοσοκομείου 1.000 κλινών με πάνω από 1.000 εργάτες να δίνουν τα πάντα δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο για να είναι έτοιμο το νοσοκομείο στις 2 Φεβρουαρίου και να μπορεί να λειτουργήσει στις 3 του μήνα.

Το Σάββατο ξεκίνησε και η κατασκευή του δεύτερου νοσοκομείου που θα είναι ακόμα μεγαλύτερο από το πρώτο με 1.300 κλίνες και θα είναι έτοιμο σε 2 εβδομάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις