Κόσμος

Κορονοϊός: Νέα κρούσματα στην Ισπανία, ένα σε «σοβαρή» κατάσταση

Ο κορονοϊός σαρώνει και στην Ισπανία με τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 17, ένα εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αρχές στην Ισπανία προσπαθούν να ανιχνεύσουν από πού ξεκίνησαν τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού που έχει προκαλέσει πανικό στη χώρα.

Συνολικά από την αρχή της επιδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα 17 κρούσματα, από τα οποία τα 15 από το βράδυ της Δευτέρας.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, δύο εντοπίσθηκαν στην περιφέρεια της Μαδρίτης, μεταξύ των οποίων ένας άνδρας ηλικίας 77 ετών που είχε και άλλες παθήσεις και «νοσηλεύεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή διοίκηση.

«Η γενική διεύθυνση δημόσιας υγείας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τοπική μετάδοση επειδή κανένας απ’ αυτούς δεν ταξίδεψε σε ζώνη με κίνδυνο μετάδοσης», όπως η βόρεια Ιταλία, με την οποία συνδέονται σχεδόν όλα τα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία, πρόσθεσαν οι περιφερειακές αρχές.

Ένα άλλο κρούσμα ανακοινώθηκε χθες, Τετάρτη, στη Σεβίλλη. Πρόκειται για έναν 62χρονο που, σύμφωνα με τις αρχές, μολύνθηκε επίσης στην Ισπανία. Δήλωσε πως τις τελευταίες εβδομάδες δεν έφυγε από τη χώρα και πως δεν ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που είχε μεταβεί σε ζώνη κινδύνου, όπως η βόρεια Ιταλία.

Οι ισπανικές αρχές προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν πώς συνέβη η τοπική μετάδοση ώστε να καταλάβουν αν ο ιός κυκλοφορούσε ήδη από ημέρες στη χώρα.

«Καταβάλλουμε σημαντικές προσπάθειες για να ανακαλύψουμε πώς μολύνθηκε το πρόσωπο αυτό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοσταθμό RNE.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση
Washington Post: Ο Πούτιν «έπεισε» τον Τραμπ να κάνει πίσω για την αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος άλλαξε γνώμη σχετικά με τους πυραύλους Tomahawk για την Ουκρανία, μετά από ένα τηλεφώνημα με τον Ρώσο ομόλογό του, γεγονός που περιγράφει έναν Αμερικανό πρόεδρο εύκολα επηρεάσιμο
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ