Κόσμος

Μαδούρο όπως… Κιμ; Ο Τραμπ δεν θα έλεγε όχι σε συνάντηση

Από την ημέρα που μπήκε στο Οβάλ Γραφείο, με δυο ανθρώπους ήταν πολύ δύσκολη (ας το πούμε ευγενικά) η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ: με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Νικολάς Μαδούρο.

Με τον πρώτο, ύστερα από δημόσιο ξεκατίνιασμα και ανταλλαγή ύβρεων, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε… φίλος. Συναντήθηκαν, έδωσαν τα χέρια. Με τον δεύτερο πάλι, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ακόμα τουλάχιστον.

Μιλώντας στο site Axios, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Νικολάς Μαδούρο, τον πρόεδρο της Βενεζουέλας που μέχρι πρότινος δεν ήθελε να βλέπει ούτε… ζωγραφιστό!

Click4more Απίστευτο φιάσκο η ομιλία Τραμπ στην Τάλσα! Πώς τον “τιμώρησαν” οι χρήστες του TikTok (pics)

Και δεν είπε μόνο ότι δεν αποκλείει τη συνάντηση με τον Μαδούρο, είναι πως άφησε να εννοηθεί και ότι έχει κάποιες αμφιβολίες για την απόφασή του να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο, μεταβατικό ηγέτη της Βενεζουέλας!

«Ίσως (…) ο Μαδούρο θα ήθελε να συναντηθούμε. Και σπανίως εναντιώνομαι σε συναντήσεις», είπε ο Τραμπ.

Εάν πράγματι ο Ντόναλντ Τραμπ συναντιόταν με τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας, θα έθετε υπό αμφισβήτηση την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» της κυβέρνησής του με σκοπό την εκδίωξη του Μαδούρο από την εξουσία.

Πρόσθεσε πάντως πως «για την ώρα, έχω απορρίψει» το ενδεχόμενο να γίνει τέτοια συνάντηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο ένας γαμπρός του εξαπάτησε τον άλλον για να αγοράσει πολυτελές γιοτ που βρίσκεται στο Πέραμα
Ο σύζυγος της Τίφανι Τραμπ έστησε επιχείρηση με τον ξάδερφό του και έπεισε τον μπατζανάκη του και σύζυγο της Ιβάνκα να αγοράσει ημιτελές γιοτ που βρίσκεται στην Ελλάδα για 2,5 εκ. δολάρια, ένα υπέρογκο ποσό πάνω από την πραγματική του αξία
Η Τίφανι Τραμπ, στην πρώτη σειρά δεξιά, και ο σύζυγός της Μάικλ Μπούλος, η Ιβάνκα Τραμπ, στην πρώτη σειρά στο κέντρο, και ο σύζυγός της Τζάρετ Κούσνερ
Το Ισραήλ απειλεί με ισοπέδωση της Γάζας: «Αν δεν αποδεχτεί τους όρους η Χαμάς, θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως»
Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα απελευθερώσει τους αιχμαλώτους σε αντάλλαγμα για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά απορρίπτει τον αφοπλισμό χωρίς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους
Η πόλη της Γάζας