Κόσμος

Μέση Ανατολή – Haaretz: «Απελευθερώνονται 30 παιδιά, 8 μητέρες και 12 γυναίκες από όμηροι της Χαμάς»

Τριάντα παιδιά, 8 μητέρες και άλλες 12 γυναίκες θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χαμάς για τους ομήρους που έχει υποβληθεί στο Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ για έγκριση, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Περισσότερα από 30 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών κρατούνται ως όμηροι από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως και τουλάχιστον 13 μητέρες που απήχθησαν από τους τρομοκράτες, όταν επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για να συζητηθεί η συμφωνία με τη Χαμάς ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι με αντάλλαγμα πολυήμερη κατάπαυση του πυρός και μια σειρά άλλων «υποχωρήσεων» από το Τελ Αβίβ.

Νωρίτερα σήμερα (21.11.2023), η Jerusalem Post έκανε λόγο για απελευθέρωση 80 ομήρων από τη Χαμάς. Μέχρι στιγμής, καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από επίσημα χείλη.

hamas hostages r

Σύμφωνα επίσης με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz το Ισραήλ θα απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους – κυρίως γυναίκες και παιδιά – ενώ θα επιτρέψει την είσοδο από την Αίγυπτο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα.

Περαιτέρω πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση της κατάπαυσης του πυρός, εφόσον το συμφωνήσουν οι δύο πλευρές αλλά και νέες απελευθερώσεις ομήρων με αναλογία 3:1, όπως τώρα όπου η Χαμάς θα απελευθερώσει 50 ανθρώπους και το Ισραήλ άλλους 150.

Αισιόδοξος ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ κοντά» μια συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους περισσότερους από 200 ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

«Πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά, πολύ κοντά, στο να επιστρέψουμε πολύ σύντομα ορισμένους από αυτούς τους ομήρους στα σπίτια τους. Αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί τίποτα δεν γίνεται μέχρι να γίνει», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους πριν από μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.

«Όταν έχουμε περισσότερα να πούμε, θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Haaretz, Jerusalem Post, Reuters και AFP / Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι