Κόσμος

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στο Ισραήλ

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης της Μποτσουάνα, που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, εντοπίστηκε στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα μετάλλαξη εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη από το Μαλάουι. 

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε πως «η μετάλλαξη, η οποία ανακαλύφθηκε στα κράτη της νότιας περιοχής της Αφρικής, εντοπίσθηκε στο Ισραήλ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που επέστρεψε από το Μαλάουι».

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο σημειώνει πως υπάρχουν φόβοι για «δύο επιπλέον κρούσματα σε πρόσωπα που επέστρεψαν από το εξωτερικό» και έχουν μπει σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται πως οι επιστήμονες εντόπισαν πρώτη φορά το νέο στέλεχος με τις δεκάδες μεταλλάξεις στην Αφρική. Σύμφωνα με τους Βρετανούς πρόκειται ίσως για την πιο ανησυχητική μετάλλαξη που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, ενώ η νέα μετάλλαξη έχει μια βασική διαφορά στην πρωτεϊνική ακίδα και ενδέχεται να μην καλύπτεται από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βρετανία ανακοίνωσε πως σταματά τις πτήσεις από τη νότια Αφρική εξαιτίας της μετάλλαξης της Μποτσουάνα, ενώ το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε πως και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να «κλείσει» τα σύνορά της για ταξιδιώτες από την περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Η επιμονή του Τραμπ έφερε την εκεχειρία στη Γάζα αλλά κανείς δεν ξέρει αν ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς έχει τελειώσει
Ο Αμερικανός Πρόεδρος οραματίζεται μία ριζικά μεταμορφωμένη Μέση Ανατολή, όπου οι ιστορικές έχθρες ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Άραβες γείτονές του θα τερματιστούν οριστικά
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη διεθνή Σύνοδο Κορυφής που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Ρίγη συγκίνησης και δάκρυα χαράς στην επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς – Ρίχτηκαν στις αγκαλιές των δικών τους
Η διαδικασία επιστροφής θα ολοκληρωθεί με την παράδοση των λειψάνων που ανήκουν στους 28 νεκρούς ομήρους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν από τις φρικαλεότητες της ένοπλης παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης
Ο απελευθερωμένος Ισραηλινός όμηρος, Eitan Abraham Mor, που κρατούνταν από τις 7 Οκτωβρίου 2023 στη Γάζα, αγκαλιάζει ξανά τα αγαπημένα του πρόσωπα
2